E-novičke Ustvarimo skupaj: Nasvet za izdelavo unikatnega prstana

Prijava na e-novičke Ustvarimo skupaj.

Unikatni prstan iz ročno izdelanega avtorskega vzorca iz e-trgovine Unikatnica.com.

Unikatni prstan iz ročno izdelanega avtorskega vzorca iz e-trgovine Unikatnica.com.

Klavdija, bralka e-novičk Ustvarimo skupaj, je vprašala naslednje: “…zelo rada ustvarjam unikatne izdelke iz fimo mase. Izdelala sem že kar nekaj prstanov, pa nikoli ne ostanejo za dolgo, saj odpadejo iz tistega obročka, ki sem ga kupila v trgovini. Zanima me, kaj moram narediti, da se to ne bo dogajalo… Zelo vesela bi bila odgovora na to vprašanje! Hvala v naprej!”

Odgovor: “Pravite, da tudi sami kdaj izdelate kakšen unikatni prstan, ki ga date na obroček, ki ga kupite v trgovini za ustvarjanje, da pa pogosto osnove za prstan odpadejo iz obročka. Težko bi rekla, kaj bi bil vzrok, morda v lepilu, s katerim ga prilepite na obroček oz. na ploskev tega obročka.

Predlagam, da naslednjič uporabite sekundno lepilo oz “Super attack” lepilo. Morda bi lahko naslednjič poizkusili prstan izdelati tako, da naredite ploščico oz. osnovo za prstan, jo zapečete, polakirate z lakom za Fimo oz. Cernit maso, vendar le na zgornji strani, ki bo vidna.

Spodnje strani ne polakirajte, pač pa jo, predno jo prilepite na obroček oz. ploščico obročka, malce pobrusite s t.i. “brus oz. šmirgel” papirjem, le toliko, da površina ne bo povsem gladka. Potem namažite pološčico obročka s Super attack lepilom, jo pričvrstite na osnovo prstana, ki je malce pobrušena in potem bi moralo držati. Drug način pa je ta, da ploščico obročka enostavno vstavite v osnovo prstana.”

Prijava na e-novičke Ustvarimo skupaj.

Deli s prijatelji/Share