Ideje za ustvarjanje – velikonočni zajčki in velika noč 2019

Velikonočni zajčki v vrečki - e-novičke

Iščete ideje za ustvarjanje za letošnjo veliko noč? Če boste tokrat ustvarjali z otroki, je naslednja ustvarjalna ideja več kot primerna za to, saj vam bodo pri ustvarjanju otroci z veseljem priskočili na pomoč, še posebej pri zadnjem, sladkem delu 🙂 Kmalu boste razumeli, zakaj.

Velikonočni zajčki v darilnih vrečkah, ki jih bomo izdelali s pomočjo spodnjih sličic, bodo zahtevali le nekaj spretnosti s prsti, predvsem pri zgibanju vrečk, v katere bomo prilepili zajčke, sicer pa jih boste vsaj 5 z lahkoto izdelali v roku 1 urice.

Za izdelavo teh velikonočnih okraskov si pripravite:

  • škarje
  • lepilo (Uhu)
  • raznobarven papir (lahko tudi scrapbook)
  • velikonočne nalepke, bleščice
  • akrilne ali tempera barve
  • čopič
  • vrvico ali darilni trakec

Velikonočni zajčki bodo v vrečkah najbolje obstali, če jih boste izrezali iz malce tršega papirja, papir za vrečke-škatlice pa je lahko tudi mehkejši.

Pa začnimo z uresničevanjem naše velikonočne ideje za ustvarjanje …

Najprej pripravite mehkejši papir kvadratne oblike za vrečke, v katere boste kasneje prilepili velikonočne zajčke. Papir lahko okrasite sami, pri čemer uporabite bleščice, velikonočne nalepke, ga poslikajte s tempera ali akrilniim barvami ali pa uporabite svetleč oz. enobarven kolaž papir (za vsako vrečko uporabite drugo barvo).

Če se boste lotili poslikave papirja s tempera ali akrilinimi barvami, boste porabili malce več časa, a se bo na koncu izplačalo, saj bo tak papir povsem unikaten 🙂

Ko pripravite papir, ga zgibajte – najprej ga prepognite po diagonali, navzgor, tako da dobite preganjen trikotnik, ki se odpira pri vrhu. Nato desni konec zganite proti levi strani, tako da se krak dotika sredine stranice ter enako naredite še z levim koncem, s tem da tega zganete v desno stran.

Še malo, pa bo velikonočna vrečka, v kateri bodo stali velikonočni zajčki, narejena! Sedaj morate le še zganiti zgornji konec, ki je obrnjen proti vam in štrli navzgor, navzdol in ga zatakniti v odprtino kraka, ki ste ga zganili v levo. S tem boste preprečili, da se bi vrečka podrla.

Tako, velikonočna vrečka je narejena, zdaj so na vrsti še velikonočni zajčki 🙂 Te izrežite iz malce tršega papirja (lahko naredite povsem preproste zajčke (lahko tudi le kot kroge, ki imajo na vrhu ušeska), narišite jim nosek, očesca, brkice in zobke ter jih prilepite v vrečko tako, da bodo sloneli na zadnjem kraku vrečke, ki gleda navzgor.

Na zadnji strani vrečke (v kraku, ki gleda navzgor), na vrhu naredite še luknjico, skozi katero lahko vstavite vrvico ali darilni trakec, jo zavežite, v vrečko postavite kakšen čokoladni bonbonček ali jajček in vaši velikonočni zajčki v darilnih vrečkah so narejeni. Postavite jih kot okrasek oz. velikonočno dekoracijo ali pa jih obesite kot obeske na velikonočne šopke iz vejic.

  • Vam je bil članek všeč? Delite ga s svojimi prijatelji, zagotovo bodo veseli velikonočne ideje za ustvarjanje 🙂
  • Imate še kakšno vprašanje ali komentar? Bi radi tudi sami podelili z obiskovalci te strani kakšno svojo ustvarjalno idejo? Pišite mi na info@nina-kolar.com in z veseljem vam bom odgovorila v najkrajšem možnem času!

Avtorica članka: Nina Kolar, www.nina-kolar.com, 2001-2019, avtorske pravice: Unikatna darila. Kakršno koli kopiranje ali navajanje delov celotne vsebine ter slik tega članka ali le delov teh v komercialne namene ali javno, je prepovedano brez vnaprejšnjega privoljenja avtorice članka.

Deli s prijatelji/Share


Share
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.