Mati narava – mati zdravilka, svetišče in tista, ki me navdihuje pri ustvarjanju unikatnih izdelkov

Mati narava - cvetlični nakit

V osrčje naše slovenske, na nekaterih predelih še povsem neokrnjene narave, se podajam po navdih, meditacijo in cvetje, iz katerega ustvarjam unikatni cvetlični nakit. Ti izdelki predstavljajo lepo, izvirno in unikatno slovensko darilo, saj želim z izdelki približati del naše narave ljudem znotraj in tudi izven Slovenije. Moji izdelki namreč krasijo telesa ljudi že skoraj na vseh kontinentih sveta.

Narava, ki je v tem letnem času zares najlepša, na vsakem koraku pozdravlja s ?? cvetočim cvetjem, zelenim podrastjem v gozdovih, z omamnim vonjem cvetočih akacij, divjih kostanjev, bezga in nešteto drugimi čudovitimi rastlinami. Svoj um najraje sproščam v osrčju zelene narave. Ta je moja cerkev, zavetnica, zdravilka in tista, ki venomer le sprejema ter nikoli ne sodi. Je tista, v kateri najdem navdih za nastajanje unikatnih izdelkov, ki jih najdete v moji e-trgovini ?? Unikatnica.com in je prostor, kjer redno meditiram.

Mati narava - sproščanje sredi povsem neokrnjene narave v enem izmed dolenjskih gozdov.

Mati narava – sproščanje sredi povsem neokrnjene narave v enem izmed dolenjskih gozdov.

V Sloveniji imamo še vedno sorazmerno čiste vode – reke, potoke in jezera. Sama se dostikrat podam v gozd, nedaleč kjer živim, v katerem teče potok z dvema čistima in povsem pitnima pritokoma oz. izviroma vode, v kateri plavajo tudi rečni raki, ki so kazalec čistote vode. Zavedam se, kako zelo pomembno je, da ohranimo našo slovensko naravo čisto, neokrnjeno v tistih predelih, ki so še nedotaknjeni s strani izkoriščevalskih multinacionalk, zato sem sama zagovornica in borka za čisto naravo. Njeno ?? raznovrstnost, zdravilno moč in lepoto želim ljudem približati s svojimi deli – z unikatnim cvetličnim nakitom, ki ga ustvarjam iz visoko kakovostne, zdravju in koži prijazne smole ter pravim cvetjem, ki ga ročno nabiram po slovenskih gozdovih, travnikih, poljih in predelih narave, kjer je ta čista in neokrnjena. Na tak način v vsakem izdelku predstavim košček naše slovenske narave in k lično zapakiranem izdelku v darilni škatlici priložim še list z opisom ter simboliko posameznega cvetja, ki sem ga vdelala v unikatni kos nakita. V opisu nemalokdaj predstavim tudi kakšno staro legendo, ki stoji za simboliko cvetja, tako na tak način vsak cvetlični kos nakita prestavlja unikatno, izvirno slovensko darilo z dodano vrednostjo ??.

Cvetlična zapestnica iz pravih cvetnih lističev in cvetov hortenzije in domače orhideje.

Cvetlična zapestnica iz pravih cvetnih lističev in cvetov hortenzije in domače orhideje. Na voljo je v moji e-trgovini Unikatnica.com.

Unikatne cvetlične izdelke izdelujem ročno, s pomočjo kalupov, ki jih, prav kakor tudi predkalupe, po večini izdelujem sama in ročno, tako vsakemu izdelku pridam še dodatno dodano vrednost. Izdelke tudi ročno brusim, poliram, lakiram in nameščam zaključne delčke, pri čemer izbiram kakovostne materiale, ki so koži prijazni. V izdelke vdelujem ročno nabrano pomladno, poletno in jesensko cvetje, z njihovo izdelavo pa ne preneham niti pozimi, saj si zanje venomer pripravim zalogo cvetja.

Mati narava - nabiranje cvetja

Nabiranje in spoznavanje cvetja v naravi je izjemno lepo opravilo. Včasih me pri tem presenetijo kakšna kača, jelen, jazbec ter druge živali, ki pa jih raje vidim v naravi kot živalskem vrtu.

Na željo izdelam cvetlične izdelke s cvetjem, ki si ga stranka sama izbere ali pa mi ga pošlje (cvetje iz poročnih šopkov, šopkov ob rojstvu otroka, ob rojstnih dnevih, iz domačega vrta, ipd.), nemalokdaj pa sem izpolnila tudi že izjemno unikatne želje posameznih strank (vdelava prvega izpadlega mlečnega zobka hčerke ene izmed strank v ogrlico, okoli zobka so bile namešče izbrane rožice; druga takšna posebna želja je bila vdelava delčka posušene popkovine, ki si jo je mati shranila ob rojstvu otroka, tretja pa npr. ta, ko si je stranka zaželela izdelavo kompleta nakita iz smole ter iz levitvene kačje kože).

Ogrlica s cvetjem in mlečnim zobkom

Ogrlica s cvetjem (spominčicami, krvomočnico in cvetnimi lističi amobiuma) ter pravim izpadlim mlečnim zobkom izpred 24. leti. Ogrlico je podarila mati svoji hčeri ob 30. rojstnem dnevu.

Delo s plodovi narave je čudovito. Venomer me opominja na to, kako popolna, a hkrati krhka je naša Mati narava. Koliko zgodb nosi v vsakem cvetnem lističu cvetja, travni bilki in klasju, ki bo v naslednjih mesecih zraslo na poljih pridnih, delovnih slovenskih ljudi.

Če boste tudi sami v prihajajočih mesecih potrebovali izvirno in unikatno slovensko darilo za svoje poslovne partnerje, zase ali vam bližnje osebe, vabljeni v mojo e-trgovino Unikatnica.com, lahko pa me pokličete tudi na tel. 041 349 658 oz. mi pišete na info@unikatnica.com. Z veseljem se bom odzvala v najkrajšem možnem času.

Deli s prijatelji/Share


Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.