Pomen rož – 2. del

Pomen rož - hortenzija uhani - 2. del

V prispevku, ki sem ga napisala pred nekaj dnevi, sem predstavila prve štiri rože (orhidejo, spominčico, zlatico in vrtnico) in opisala njihov pomen. Ko si ljudje kupujemo rože, jih zase največkrat izbiramo povsem intuitivno. Podobno je tudi, ko rože izbiramo za druge osebe, razen kadar natančno vemo, katera roža je všeč obdarovani osebi. V cvetlični nakit vdelujem pravo cvetje. Kako poteka delo, si lahko ogledate tukaj. Roža sama po sebi sicer nima neposrednega vpliva na osebo, ki nosi izbrano cvetico, se pa lahko oseba miselno in duhovno uskladi z energijo in pomenom cvetic, ki jih nosi, saj ga te venomer opominjajo na svojo namembnost. Ponavadi si stranke pri meni izbereje cvetlični nakit (ogrlico, prstan, zapestnico, broške ali uhane), ki vsebujejo prav tisto rožico, ki jo potrebujejo v danem trenutku. Prav zato lahko čovek v vsakodnevnem življenju deluje bolj zavestno, čuječe, v skladu z energijami rožic 🙂 V tokratnjem prispevku pa se bom posvetila snežno belemu amobiumu, hortenziji, bezgu in ivanjščici oz. marjetici.

Vabljeni, da si preberete njihov pomen in če imate željo, da v naslednjem prispevku objavim opis oz. pomen vam najljubše rožice, mi pišite na info@nina-kolar.com 🙂

Če imate željo, da vam v kos cvetličnega nakita vdelam vam najljubšo cvetico/e, mi prav tako zaupajte svoje želje na info@nina-kolar.com in potrudila se bom izpolniti vašo željo.

HORTENZIJA

Pomen rož - hortenzija v zapestnici

Cvetovi hortenzije, vdelani  v zapestnico.

Hortenzija je pot v Evropo našla iz Japonske, na naša tla pa so jo pripeljali tudi iz Kitajske in Severne ter Južne Amerike. Simbolika hortenzije naj bi ponazarjala pomiritev sprtih zaljubljencev. Meni so cvetovi hortenzije všeč zato, ker, glede na obdobje, v katerem rastejo cvetovi, ti spreminjajo barvo – od nežno lila, pa vse do bordo barve. Nekateri, v želji, da bi njihova hortenzija imela modre cvetove, v zemljo ob grmovnici zapičijo žeblje, ki v zemljo izločajo železo. Prečudoviti so tudi šampanjec beli cvetovi, pa modri, ki spreminjajo barvo v turkizno. Astrološko znamenje, katerega cvet je hortenzija, je Devica. Te imajo namreč analitičen um, hortenzije pa so prav tako večplastne, saj se njeni cvetovi, kot bi bili v plasteh, nizajo eden na drugega oz. zraven drugega in tako tvorijo en večji cvet. Hortenzija tako ponazarja tudi hladnost in zadržanost, a le na prvi pogled, saj podroben pogled na cvet razkrije, kako zelo posebni, tenkočutni in izjemno lepi so cvetovi te grmovnice.

AMOBIUM

Pomen rož - 2. del

Beli amobium v sredini cvetlične ogrlice, obkrožajo ga prave mini večcvetne rdeče vrtnice. Amobium ima na sredini rjavo “oko” 🙂

Ammobium  alatum, kakor se strokovno imenuje ta roža, je doma v Vzhodni Avstraliji. Ta rožica je dandanes razširjena skorajda po vsem svetu, ker je zelo odporna roža. Dobro prenaša tako mraz kot tudi vročino, ne pomrzne in uspeva tudi na manj hranljivi zemlji. Uporabljali in občudovali so jo predvsem zaradi njene nesmrtne lepote. Beli cvetni lističi spominjajo tudi na sneg, zato so cvetovi amobiuma, vdelani v smolo, iz katere oblikujem unikatne uhane ali ogrlico, lepo podajo ženskam kot unikatni modni dodatek v zimskih prazničnih dneh.

BEZEG

Pomen rož - 2. del

Cvetovi bezga, vdelani v cvetlično ogrlico, ki spominjajo na drobne zvezde. Ogrlico krasijo še cvetovi rdečega kostanja, torilnice ter dvo listne morske čebulice.

Mmmm, kako lepo dišijo cvetovi pozno majskega bezga. Njihov omamno sladek vonj premami ne le človeške brbončice, pač pa privablja tudi živali. Njegovi cvetovi so oblikovani tako, da spominjajo na svetle zvezdice ali pa snežinke, ki padajo z neba, še posebej, če potresemo vejo bezga in nam njegovi cvetovi padajo na obraz in lase. Simbolika cvetov bezga je zelo lepa. Z njimi osebi sporočamo, da občudujemo njeno/njegovo lepoto; zunanjo in notranjo. Bezeg je zelo zdravilen, saj je bogat z vitaminom C in A, uravnava tudi sladkor v krvi, odvaja strupe iz telesa, čisti kri, njegove jagode pa pomagajo pri zaprtju. Bezeg pomaga tudi pri bronhitisu, astmi in kašlju, sice pa je nadvse okusen pri pripravi palačink. Kako po vseh teh čudežnih lastnostih ne bi našel poti v moje cvetlične izdelke! 🙂

IVANJŠČICA oz. MARJETICA

Pomen rož - ivanjščica

Ivanjščica, z zelenjem vdelana v cvetlično ogrlico.

Ivanjščica je čudovita poletna travniška roža, ki s svojimi belimi cvetnimi lističi spominja na čistost in nedolžnost. Njena bela barva simbolizira zvestobo, preprostost in lepoto, zato je ivanjščica, prav kakor tudi marjetica, simbol ljubezni, neomadeževanosti in odličnosti. Z marjetico so/smo včasih napovedovali tudi srečo v ljubezni. Saj poznate tisto: “…ljubi me, ne ljubi me,” kajne? 🙂 Tako se je ivanjščice v starih časih oprijela simbolika oraklja in so jo uporabljali pri vedeževanju. Z živorumenim središčem spominja na žareče sonce, ki je vir energije, toplote, moči in življenja. Z ivanjščico lahko obdarimo osebo, ki je odprte, vesele in iskrene narave in katere duh je neomejen.

Naslednjič znova opišem tri ali štiri nove rože, vabljeni tudi, da mi pišete, če želite, da vam najljubšo rožico predstavim že prej 🙂

P.S.: Za naročilo cvetličnega kosa nakita z vam (ali vaši dragi osebi) najljubšimi rožami, pa mi pišite na info@nina-kolar.com.

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.