Unikatna ogrlica s popkom šipkove vrtnice

Cvetlična ogrlica za ženske s šipkovo vrtnico

Kako je nastala vrtnica, kraljica rož?

Legenda pravi, da je vrtnico ustvarila boginja Kloris iz mrtve drevesna nimfe s pomočjo Apolona, Zefirja, Dioniza in Afrodite in njenih Harit. Nato je za pomoč prosila Afrodito, boginjo ljubezni ter vrtnici podarila brezčasno lepoto, milino, očarljivost ter ljubkost. Dioniz, boga vina, veselja in rodovitnosti, je vrtnici podaril nektar, da je vrtnica lahko sladko zadišala. S pomočjo Zefirja, ki je razpihnil oblake, je lahko Apolon, bog sonca, posijal na vrtnico. Ta se je nato lahko razcvetela in zasijala v vsej svoji lepoti. Tako še dandanes menimo, da je vrtnica kraljica rož.

Šipkova vrtnica ali divja vrtnica?

Cvetlično ogrlico iz sličice sem izdelala iz zdravju prijazne smole, v katero sem vdelala popek šipkove vrtnice. Ste vedeli, da se šipkova vrtnica imenuje tudi divja vrtnica? Cvetove divje vrtnice najdemo v naravi v različnih nežnih in svetlih odtenkih roza, vijolične, oranžno rdečkaste ter bele barve.

Popek šipkove vrtnice sem najprej posušila ter ga nato vdelala v smolo. Počakala sem nekaj dni, da se je smola dodobra strdila, vzela izdelek iz kalupa, ga pobrusila, ponovno segrela, da se je malce zmehčal in obesku namestila zaključne delčke. Na koncu sem jo še polakirala z lakom, odpornim na vodo, da sem obesek cvetlične ogrlice zaščitila pred zunanjimi vplivi ter vodo.

Kaj sporočate z različnimi barvami vrtnice?

Cvetlična ogrlica za ženske s šipkovo vrtnico

Cvetlična ogrlica za ženske s šipkovo vrtnico.

Ste vedeli, da ima vsaka barva vrtnice svojo sporočilnost? Če boste osebi podarili vrtnico roza barve, ji boste s tem sporočili, da za vas ta oseba predstavlja milino, nežnost, srečo in da ste hvaležni, da jo imate v svojem življenju. Rdeča barva vrtnice osebi sporoča strast, akcijo, hkrati pa z njo sporčate, da si to osebo želite. Če boste osebi podarili belo vrtnico, boste z njo izrazili osebi, da za vas predstavlja nedolžnost, nebeškost in čistost. Z rumeno barvo vrtnice pa obdarite osebo, ki ji želite sporočiti, da ste zadovoljni z vajinim odnosom, da se ob njej počutite radostni in da si želite, da se vas bi ta oseba še dolgo spominjala. Oranžna barva vrtnica izraža navdušenje ter hrepenenje, vijolično rdeča pa naj bo namenjena osebam, do katerih čutimo globoko ljubezen in so na nas naredile močan vtis.

Imate doma cvetje, ki bi ga radi nosili v unikatnem nakitu?

Če bi radi kupili cvetlično ogrlico iz sličice, kliknite tukaj: cvetlična ogrlica s šipkovo vrtnico in preusmerjeni boste v mojo e-trgovino Unikatnica.com, kjer lahko opravite nakup.

Imate doma kakšno cvetje, ki bi ga radi vdelali v unikatni kos nakita, na primer v ogrlico, uhane, zapestnico ali prstan? Pišite mi na info@nina-kolar.com in z veseljem se bom z vami pogovorila o možnostnih izvedbe.

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.