Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori

Rad/a bi kupil unikatno darilo ali izdelek, pa ne vem, katerega izbrati. Kakšno obliko in barvo naj izberem, ali mi lahko pri tem pomagate?

Da, z veseljem vam pri tem svetujem. Do sedaj so se name kupci (tako moškega kot tudi ženskega spola) že obrnili in bili zelo zadovoljni z mojimi nasveti.

V kolikor imate kakršno koli vprašanje ali pomislek z izborom določenega izdelka, bom vesela vašega vprašanja na info@nina-kolar.com. Pomagala vam bom z nasvetom glede na opis karakterja oz. osebnosti osebe, za katero kupujete darilo.

Za koga so primerni vaši unikatni izdelki (unikaten nakit), komu so po večini namenjeni?

Če so vas izdelki po ogledu pritegnili, so vam všeč ali pa bi jih radi podarili komu, so namenjeni prav vam ter osebam, za katere kupujete unikatno darilo. Predvsem so moji unikatni izdelki namenjeni osebam, ki želijo poudariti svojo unikatnost, svojo edinstveno osebnost, pojavnost in zaokrožiti svojo celostno vizualno podobo (velja za unikaten nakit) v svetu povprečja izdelkov. Tako lahko z unikatnim kosom nakita »razbijete« monotonost in povprečje vaše obleke, saj se bo pozornost iz nje preusmerila na vašo celostno in zaokroženo podobo. Z unikatno sliko ter voščilnico pa boste »zadeli žebljico na glavico«, v kolikor zraven darila potebujete le še piko na i ter želite očarati obdarovanca z res unikatnih, lepim in uporabnim darilom. Dosedanje izkušnje in komentarji uporabnikov mojih unikatnih izdelkov kažejo, da venomer izbrali pravo darilo tako zase kot za obdarovance.

Za koga moji unikatni izdelki niso primerni?

Moji unikatni izdelki niso namenjeni osebam, ki želijo biti tihe miške in se zliti s povprečjem. Niso primerni tudi za osebe, ki se bojijo nositi izdelke, ki so edinstveni in drugačni od vseh ostalih izdelkov. Namenjeni so le osebam, ki cenijo lepoto in vrednost izdelka, ki jo izdelek nosi s svojim pečatom unikatnosti.

Pogosto vprašanje, ki mi ga zastavijo, je tudi: Ali je unikaten nakit primeren za otroke?

Ne, moji unikatni izdelki (z izjemo unikatnih voščilnic ter unikatnih slik) niso primerni za otroke, mlajše od 8 let, namreč v primeru rabe unikatnega nakita lahko pride zaradi otroške nepazljivosti do poškodb – unikaten nakit je sestavljen tudi iz drobnih delcev (sponke, vrvice, verižice, magneti in sestavni deli ter podobno), ki jih otrok ob nepazljivem ravnanju ali pri igri zlahka pogoltne in se z njimi zaduši. Tudi sicer je unikaten nakit tako izrazit, da zaradi svoje sporočilnosti ne sodi na zapestja, vratove in ušesa otrok in je primeren kvečjemu za najstnike ter odrasle osebe.

Izjema so unikatni obeski (v kolikor barva, velikost ter vzorec ustrezata otroku (na primer iz kolekcije Školjkin šepet), ki jih, na lastno odgovornost, starši kupijo otrokom za posebne praznike ter sami odgovarjajo za morebitne posledice, ki bi nastale zaradi nepazljivega ravnanja pri igri ter nošnji izdelka.

Ali so izdelki koži in zdravju varni oz. prijazni?

Da. Naravo ter zdravje ljudi spoštujem.

Vsi izdelki so narejeni iz koži prijaznih materialov in ne vsebujejo niklja.

Kako naročim izdelek?

Unikatnica - e-trgovina izvirnih avtorskih daril

V e-trgovini www.unikatnica.com najdete ponudbo vseh mojih unikatnih izdelkov in daril. Vabljeni k obisku, za vas sem pripravila prav posebne ugodnosti!

V tem e-katalogu izdelkov so izdelki predstavljeni le z nekaj slikami, vso ponudbo mojih unikatnih izdeklov pa najdete v e-trgovini www.unikatnica.com. V tej e-trgovini boste našli ne le izdelke, ki so predstavljeni na sličicah, pač pa tudi vse ostale. Trenutno je v e-trgovini Unikatnica.com na voljo že okoli 600 izdelkov. Zraven vsake slike izdelka v e-trgovini www.unikatnica.com se nahajajo naslednje informacije: opis izdelka, šifra izdelka, kolekcija izdelka, dodatne infromacije o izdelku ter dostopnost izdelka.

Izdelek najlažje naročite tako, da se najprej registrirate v e-trgovino www.unikatnica.com ter po registraciji pogledate v svoj e-nabiralnik, kjer vas bo čakalo pozdravno sporočilo s posebno kodo, ki vam ob vsakokratnem nakupu izdelkov iz Unikatnice omogoča 10% popust, ki ga lahko koristitie neomejeno. Ko želite posamezen izdelek kupiti, ga preprosto s klikom dodate v košarico ter nadaljujete nakup ali pa kliknete zgoraj desno v meniju na sivi gumbek Košarica (zraven zelenega gumbka Na blagajno), s čimer si boste ogledali trenutne izdelke v košarici ter koristili vaš 10% popust, s tem da boste vpisali posebno kodo v okence za kodo, ki ste jo prejeli ob registraciji.

Nato kodo potrdite ter nadaljujete s postopkom zkaljučevanja nakupa s kliki na zelene gumbke Naprej. Če imate še kakšno vprašanje ali pa imate težave z registracijo, prijavo ali nakupovanjem v e-trgovini Unikatnica, mi pišite nainfo@nina-kolar.com ali na info@unikatnica.com in odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

  • Poštnina je za vse naročene izdelke v vrednosti nad 100,00 EUR brezplačna! sicer pa znaša 2,00 EUR.

Več o splošnih pogojih naročanja in dostave izdelkov si preberite v rubriki Splošni pogoji naročanja in dostave izdelkov.

Izdelek, ki sem ga videl v e-katalogu, bi potreboval/a za darilo. Ali je možno, da izdelek prejmem že jutri?

Da. Naročeni izdelek iz e-kataloga lahko prejmete že naslednji dan, v kolikor poravnate obveznosti iz predračuna oz. če plačilo za naročeni izdelek prispe še isti dan do 17.00 ure (v kolikor boste naročilo oddali v petek do 17:00 ure, bo izdelek pri vas v ponedeljek). V tem primeru izdelek isti dan oddam na pošto. V kolikor za vaš kraj bivanja oz. dostave izdelke velja, da Pošta Slovenije dostavlja izdelek več kot en dan (primer manjših krajev, vasi in zaselkov), obstaja verjetnost, da izdelek ne bo prispel do vas v enem dnevu. Načeloma ima Pošta Slovenije rok dostave 1-3 delovnih dni.

Ali imam kot kupec vaših izdelkov kakšne posebne ugodnosti pri nadaljnjih nakupih?

Da, vsak kupec mojih unikatnih izdelkov prejme ob večjih naročilih tudi vrednostni darilni bon, ki ga lahko vnovčite pri vseh nadaljnjih nakupih.

Ali mi nudite kot kupcu še kakšno drugo dodatno ugodnost?

Da. Glede na to, da so unikati in neponovljivi, velja, da jih lahko po enem letu uporabe pošljete (na lastne stroške poštnine do mene in nazaj do vas) v primerni embalaži, ki bo omogočila, da bo izdelek do mene prispel nepoškodovan, nazaj v pregled in popravilo. V tem primeru, če gre za unikaten nakit, vam izdelek ponovno zaščitim pred škodljivimi zunanjimi vplivi ter zamenjam kakšen del, ki bi se morda obrabil skozi čas (npr. sponka ali karabin, v kolikor do poškodbe ali obrabe ni prišlo iz vaše strani). To izjemno priložnost se vam splača izkoristiti, saj tudi s tem jamčim za kvaliteto svojih unikatnih izdelkov.

Kako vem, da bo izdelek, ki ga naročim, res unikaten?

Vsak izdelek, predstavljen v e-katalogu unikatnih daril in inzdelkov na moji spletni strani, je neponovljiv, enkraten in zato unikaten. Vsi izdelki so narejeni ročno, s posebnim ročnim postopkom obdelave vsakega posameznega elementa tako na voščilnicah, slikah, kot tudi nakita. Nikjer drugje, v nobeni drugi trgovini ali prodajalni, ne boste našli enakega vzorca ali izdelka, vsakemu kupcu mojih unikatnih daril pa pošljem tudi potrdilo o tem, da je izdelek, ki ga je kupil, unikaten. S tem jamčim za svojo izvirnost ter unikatnost izdelkov.

Kaj storiti, če se mi izdelek pokvari? Ali ga lahko zamenjam oz. ali mi lahko naredite novega?

Izdelek vam seveda brezplačno popravim, v kolikor do okvare ni prišlo zaradi vašega nepazljivega ravnanja z izdelkom, načeloma pa do sedaj lastniki mojih unikatnih izdelkov še niso poročali o napakah ali poškodbah, ki bi bile posledica moje nenatančnosti.

V kolikor pride do poškodbe zaradi moje nepravilne presoje odpošiljanja izdelka preko Pošte Slovenije (neprimerna embalaža, zaradi katere bi se izdelek poškodoval), vam seveda izdelek popravim brezplačno in na moje stroške poštnine, v kolikor pa se uniči tako, da se ga ne da popraviti, vam enakega izdelka ne morem narediti, ker je vsak izdelek unikaten. V tem primeru vam, v podobnih barvah ter oblikah, izdelam novega, unikatnega.

V kolikor pa bi prišlo do poškodbe izdelka s strani nepazljivega ravnanja Pošte Slovenije, kljub temu, da je bil izdelek označen pri oddaji na pošti kot izdelek, ki potrebuje posebno pazljivost (čeprav večina izdelkov ne vsebuje te oznake in se jih lahko pošlje po navadni pošti z minimalnimi stroški pošiljanja), v tem primeru nosi odgovornost za nastalo škodo Pošta Slovenije in vse nadaljnje postopke rešujem z njimi – tudi v tem primeru stroške popravila ali zamenjave izdelka ne nosite vi.

Stroške popravila ter zamenjave oz. ponovne izdelave izdelka ali posameznega dela unikatnih izdelkov nosite vi, kot kupec, le v primeru, da je bil izdelek, ko je prispel do vas, popolnoma nepoškodovan, je pa škoda ali napaka na njem nastala zaradi vašega nepazljivega ravnanja, poškodbe ali nepravilne uporabe izdelkov. V tem primeru stroške zamenjave in popravila nosite sami, prav tako stroške poštnine oz. pošiljanja v popravilo ter nazaj do vas.

Več o tej temi si preberite tudi na tej povezavi Reklamacija izdelkov.

Ali lahko unikaten nakit, ki je predstavljen v e-katalogu, sam čistim?

Priporočam vam, da unikatnega nakita ne čistite sami, izjema je le uporaba vlažne ali suhe mehke krpice, s katero iz nakita očistite prah.

Priporočam vam, da upoštevate nekatere splošne nasvete pri njegovi rabi, kot so ti, da se izdelkov ne sme čistiti z nobenimi agresivnimi sredstvi, kot so: sredstva za pomivanje posode, laki, acetoni za čišenje nohtov, kisline, polirna sredstva ali druge tekočine, maziva ter snovi, ki bi lahko zaradi vsebnosti agresivnih sestavin poškodovale zaščitno plast izdelka ter njegove sestavne dele, sponke in vrvice. V tem primeru lahko pride do poškodbe izdelka, za nastalo škodo pa v tem primeru ne odgovarjam.

Ali se lahko z unikatnim nakitom umivam – tuširam ali perem posodo in si umivam roke?

Verjeli ali ne, je to eno izmed najpogostejših vprašanj, ki mi ga zastavijo uporabnice, ki jih zanimajo unikatni prstani in zapestnice. Moj nasvet je naslednji: umivanja, kopanja (korirana in slana voda), tuširanja, pranja posode in umivanja rok z unikatnim nakitom vam NE priporočam, saj pri teh opravilih pogosto uporabljamo razno razna čistilna sredstva (šampone, detergente, mila), ki lahko poškodujejo izdelek.

Je pa res, da sem izdelke preizkusila (prstane) glede tega ali so odporni na vodo ter milo pri umivanju rok. Do poškodbe izdelka pri umivanju rok z vodo in milom za roke sicer ni prišlo, ker so izdelki premazani z zaščitno snovjo, ki je odporna na vlago. Kljub temu pa vam tega vseeno ne priporočam.

Ali imajo vaši izdeleki garancijo na zadovoljstvo?

Da, za vse moje izdelke velja 15 dnevni garancijski rok (izjema so izdelki, izdelani po naročilu – v tem primeru garancije ni in izdelka ne morete vrniti ali zamenjati). To pomeni,  da v kolikor izdelek, ki prispe do vas, ne ustreza vašim predstavam in ga niste nosili oz. vzeli iz priložene škatlice, ga lahko seveda vrnete nepoškodovanega, v nepoškodovani in originalni embalaži – embalaža, v kateri se nahaja izdelek znotraj kuverte, ne sme biti odprta (embalaža je takšna, da je skoznjo možen ogled izdelka), prav tako tudi izdelek ne sme biti uporabljen, nošen, pomečkan ali kakorkoli drugače obrabljen. V tem primeru vas naprošam, da zraven priložite še fotografijo izdelka, kakršnega ste prejeli preko Pošte Slovenije. Izdelek v tem primeru vrnete na lastne poštne stroške in kasneje istega izdelka ne morete več naročiti.

Tudi sam/a ustvarjam in bi rad/a izdelala kakšen unikaten kos nakita. Zanima me izdelava unikatnega nakita ter drugih izdelkov – ali boste na teh straneh ali v e-novicah objavili kakšen članek ali prispevek na to temo?

V kolikor vas zanima ustvarjanje in bi radi na teh straneh našli kakšno ustvarjalno idejo, potem vam predlagam, da se, če se še niste, prijavite na brezplačne e-novičke na www.nina-kolar.com, v katerih vam bom mesečno v članku predstavila kakšno ustvarjalno idejo.  V kolikor pa vas zanima kaj točno določenega, mi pišite na info@nina-kolar.com, vprašajte me in odgovorila vam bom.

Ali lahko vaše izdelke kopiram?

Poizkusite sicer lahko, vendar pa to hkrati tudi pomeni, da kršite moje avtorske pravice, ki jih imam kot avtorica teh izdelkov. Iz prejšnjega odgovora na vprašanje tudi sledi, da posnemovanja svojih ročno izdelanih in unikatnih izdelkov ne dovolim, v kolikor pa bi kdo želel podoben vzorec na sliki, voščilnici ali v nakitu narediti sam in ga predstaviti javnosti, mora za to prej pridobiti moje pisno ali ustno dovoljenje. V kolikor pa vas bo kakšno delo navdihnilo, da boste zaradi tega sami bolj ustvarjalni in se boste na podlagi ogleda mojih del  sami želeli preizkusiti v vaši ustvarjalnosti in unikatnosti ter ne bo šlo za posnemanje mojih del, bom vesela, če vam bom pri tem v pomoč in navdih.