Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu (24. 5. 2014)

Fotoreportaža ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice - Zagradec 24. 5. 2014

Ena lepših prednosti vodenja ustvarjalnih delavnic je zagotovo ta, da jih izvajam na različnih koncih Slovenije, kar pomeni, da na tak način vidim tudi precej predelov Slovenije, ki jih morda sicer ne bi. Mesec maj je mesec cvetočih dreves, rož, grmovja, jagod in vsega, kar je zeleno, tako me je tokrat navdušila zelena in cvetoča pokrajina v predelu Slovenije, kjer leži Zagradec (pri Žužemberku, na Dolenjskem).

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice - Zagradec 24. 5. 2014 - čudovit unikatni prstan, ki soga ustvarjalke poimenovale "polžek" :)

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice – Zagradec 24. 5. 2014 – čudovit unikatni prstan, ki soga ustvarjalke poimenovale “polžek” 🙂

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice - Zagradec 24. 5. 2014 - Takole "polžek" prstan izgleda še v rokah...kar velik je, kajne? :)

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice – Zagradec 24. 5. 2014 – Takole “polžek” prstan izgleda še v rokah…kar velik je, kajne? 🙂

Tja sem se odpravila to soboto na povabilo ga. Irene Zaletel, zelo prijazne in tople gospe, ki je tudi sama ustvarjalka po duši, saj je ne veseli le ustvarjanje unikatnih izdelkov, kot je nakit, pač pa rada izdela tudi domačo, naravno kozmetiko, poje v pevskem zboru in še bi lahko naštevala. Ga. Irena tudi sicer organizira razno razna ustvarjalna srečanja oz. urice, ki se jih udeležujejo ženske v tistem koncu.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice - Zagradec 24. 5. 2014 - Ga. Irena Zaletel (navašilevi) in moja malenkost :)

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice – Zagradec 24. 5. 2014 – Ga. Irena Zaletel (na vaši levi) in moja malenkost 🙂

Ustvarjalke se na tak način spoznavajo z različnimi ustvarjalnimi tehnikami, tudi med seboj kdaj podelijo svoja znanja in izkušnje, zato sem bila še toliko bolj vesela, ko sem izvedela, da se z izdelavo nakita iz žice do sedaj še niso spoznale. Po lepem in toplem sprejemu pred Gasilnim domom Zagradec smo kar urno odhitele v velik prostor, kjer so nas že čakale pripravljene mize in stoli, tako smo si pripravile ves potreben material, ki sem jim ga predhodno razporedila na kupček in jih povabila, naj si same izberejo žičke, klešče in kvačke, s katerimi so kasneje ustvarjale. Včasih je tudi izbira barv pri žičkah zahtevno opravilo, saj je potrebno vnaprej premisliti, kakšne bodo barvne kombinacije oblačil, h katerim bomo nosili tak nakit iz žice.

Takole izgleda ustvarjalni nered, ko se ustvarjanja lotimopraviustvarjalci :) Pa brez skrbi, v tem "neredu" se čisto dobro znajdemo.

Takole izgleda ustvarjalni nered, ko se ustvarjanja lotimo pravi ustvarjalci 🙂 Pa brez skrbi, v tem “neredu” se čisto dobro znajdemo.

Vendar so ustvarjalke kar hitro izbrale svoj material in željno čakale na podajanje znanja. Pristop k poučevanju izdelave nakita iz žice za tiste, ki predznanja nimajo, je malce drugačen od pristopa k poučevanju za tiste, ki znanje že imajo, tako sem tudi tokrat za začetek uporabila list papirja in svinčnik in jim skicirala nekaj osnovnih oblik, ki lahko nastanejo iz žice. Udeleženke delavnice izdelave nakita iz žice so hitro poprijele za klešče za rezanje in ovijanje žice in pod njihovimi prsti so kar hitro pričeli nastajati čudoviti vzorčki spiral, krogcev, ovalnih zank ter zavojčkov v obliki solzic…

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Ta čudovit prstan v obliki spirale je precej zahteven za izdelavo, saj je potrebno žičke ukriviti tako, da se ne vidi, kje se začnejo in kje končajo, hkrati pa prstan ne sme zbadati v prst.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Ta čudovit prstan v obliki spirale je precej zahteven za izdelavo, saj je potrebno žičke ukriviti tako, da se ne vidi, kje se začnejo in kje končajo, hkrati pa prstan ne sme zbadati v prst.

Takoj za tem pa so me poprosile, da jim prikažem izdelavo unikatnih prstanov iz žice, podobnih, kot so jih videle na vrečicah, v katerih so bile žičke. Ovijanje, ukrivljanje in zavijanje žičke je tako zelo pestro opravilo, da nikoli ne moremo v polnosti predvideti rezultatov, tako smo se z neučakanostjo veselile rezultatov naših ustvarjalnih podvigov. Pri tem smo potrebovale tri roke – da, prav ste prebrali – eno roko, ki nam je služila kot model za nastanek rinke prstana, iz katere smo gradile unikatno obliko prstana iz žice ter nato še dve roki, ki sta to žico ukrivljala in jo zvijala. In uspelo nam je!

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Še en zanimiv prstan, ki se zelo lepo poda na številna oblačila...tudi na najbolj elegantna.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Še en zanimiv prstan, ki se zelo lepo poda na številna oblačila…tudi na najbolj elegantna.

Nekatere udeleženke delavnice iz žice so si prstane iz žice izdelale povsem same, drugim sem pomagala jaz, najpomembnejše pa je to, da so bili končni izdelki naravnost čudoviti.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Medtemi prstani bi zagotovo lahkoizbrali kakšnega zase, kajne? :)

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Medtemi prstani bi zagotovo lahkoizbrali kakšnega zase, kajne? 🙂

Zanimivo je bilo opazovati tudi nastanek čudovite, povsem svojstvene in izvirne zapestnice, sestavljene iz raznolikih barvitih spiral, ki jo je udeleženka ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice povezala s čisto tanko žičko…zapestnico se je odločila dokončati doma, saj je bila njena izdelava zelo zahtevna, pred njo pa je bil še zanimiv usvarjalni podvig – izdelava kvačkanih uhanov, ki je na koncu čakal tudi vse ostale ustvarjalke.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Iz spiral iz žice je nastajala pred našimiočmitudi prečudovita zapestnica.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Iz spiral iz žice je nastajala pred našimiočmitudi rpečudovita zapestnica.

Kvačkani uhani so precej zahtevni za izdelavo, saj zanje tudi sama porabim več ur. Rezultat dela pa je vedno čudovit. To so ugotovile tudi ostale ustvarjalke, ki so osvajale osnove kvačkanja, ki je bilo toliko težje opravilo, še posebej, če se s kvačkanjem še nikoli niso srečale, saj smo tu, namesto navadne prejice, uporabile čisto tanko žičko. Ta se dostikrat tudi strga, tako jo je potrebno znati vtkati nazaj tako, da je ta čvrsta in se ne strga ponovno.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Iz te žičke bodo nastali lepi unikatni kvačkani uhani.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Iz te žičke bodo nastali lepi unikatni kvačkani uhani.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Še malo, pa bodo dokončani.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Še malo, pa bodo dokončani.

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Vau, takšne uhane bi lahkonosila tudi najbolj imenitna filmska diva :)

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Vau, takšne uhane bi lahkonosila tudi najbolj imenitna filmska diva 🙂

Tudi tokrat so 4 ure delavnice minile, kot bi trenil, zato smo se odločile, da jo še malo podaljšamo, tako se je naše ustvarjanje zavleklo pozno v večer. Na koncu pa smo naredile še skupinski “selfie”, da nam bo lep spomin na sobotno ustvarjanje. Hvala še enkrat, ga. Irena, za povabilo, z vami in ostalimi udeleženkami delavnice izdelave nakita iz žice sem preživela čudovito popoldne, vsaka izmed vas pa je pomemben kamenček v mozaiku pretakanja ustvarjalne energije, ki ustvarja čudeže. Tokrat je stkala prijetne odnose in čudovite izdelke 🙂 Še se srečamo!

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu - 24. 5. 2014 - Za konec pa še skupinski "selfie" :) Zagradec, kmalu spet na snidenje!

Fotoreportaža iz ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice v Zagradcu – 24. 5. 2014 – Za konec pa še skupinski “selfie” 🙂 Zagradec, kmalu spet na snidenje!

 

  • Novi termini ustvarjalne delavnice izdelave nakita iz žice – kmalu!

Bi se tudi vi radi udeležili kakšne izmed ustvarjalnih delavnic, ki jih organiziram po Sloveniji (Novo mesto, Ljubljana, Celje, Primorska)? Ali pa bi me radi povabili v vaš konec? Vabljeni k prijavi na delavnico preko tega kontaktnega obrazca: kontaktno – prijavni obrazec ali pa izpolnite spodnji kontaktni obrazec (označite, katere delavnice in kje bi se radi udeležili, podajte še vaše kontaktne podatke) in o naslednji delavnici vas bo obvestila takoj, ko bom razpisala nov termin. Do takrat pa na svidenje! – Nina

Ime*

Priimek*

E-naslov*

Telefonska številka*

Aktualne delavnice - označite, na katero delavnico se prijavljate
Ljubljana (od 17:30 do 21:30 ure, Strelišče, Dolenjska cesta 11), 26. 02. 2015 - 4 urna delavnica izdelave nakita iz žice - Cena: 32,90 EURNovo mesto (točen termin delavnice bo znan nakdnadno) - 8 urna delavnica izdelave mozaičnega nakita - Cena: 49,00 EUR4 urna delavnica izdelave nakita iz gline ki se suši na zraku - Cena: 29,00 EUR (novi termini bodo znani v kratkem)7 urna delavnica Izdelava unikatnega nakita iz Cernit mase (prstani; obeski; ogrlice; uhani; zapestnice) v tehniki mille fiori - Cena 49,00 EUR (novi termini bodo znani v kratkem)8 urna delavnica mozaičnega nakita - ( cena in točen datum delavnice bosta znana v kratkem)

Stanujete v mestu, ki je preoddaljen od kraja izvedbe delavnic? Označite, v katerem mestu bi se še želeli udeležiti delavnic ter katere delavnice
Slovenska BistricaMariborMurska SobotaPrimorska4 urna delavnica - Izdelava nakita i žice4 urna delavnica - Izdelava nakita iz gline, ki se suši na zraku7 urna delavnica - Izdelava nakita iz polimerne gline v tehniki mille fiori (tisoč rožic)8 urna delavnica mozaičnega nakita - (Cena in točen datum delavnice bosta znana v kratkem)

Želite prejemati obvestila o novih terminih delavnic?

Zadeva

Sporočilo

Prijava

 

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.