Sveži cvetlični izdelki iz pravih rož

Cvetlični nakit - sveži izdleki

Mmmm, kako lepo dišijo cvetice na vrtovih, travnikih in ob gozdu. Marjetice, zlatice, španski bezeg, gozdne jagode, beli koren, vijolice, magnolija, tulipani, narcise in številne druge cvetice, grmovnice ter drevje se prav v tem trenutku kopajo v kraljestvu toplih sončnih žarkov. S svojim vonjem razprti cvetovi privabljajo metulje, čebele in druge živali, ki pridno nabirajo med ter nosijo pelod preko travnikov. V zavetje cvetja, gozdov in travnikov se tudi sama rada podajam, da utrgam kakšen čudovit cvet, ki ga nato vdelam v cvetlični nakit.

Cvetlični nakit-novi izdelki - prstani in ogrlice

Cvetlični nakit-novi izdelki – prstani in ogrlice

Nabiranje cvetja mi ponavadi vzame kakšni 2-3 urice, ponavadi med sprehodi oz. pohodi v naravi. Cvetje nato doma najprej razporedim, odstranim vsak posamezen cvet, ga razvrstim na papirnate brisače, kar traja ponovno cca 2 uri. Nato cvetje primerno obdelam, kar lahko traja tudi do 2 tedna, pred tem pa moram izbrati najlepše cvetove, ki so včasih tako krhki, da zahtevajo popolno pozornost in predanost. Šele, ko je cvetje primerno obdelano, lahko pričnem z izdelavo cvetličnega unikatnega nakita. Ta zahteva precejšnjo mero časa, pozornosti in potrpežljivosti, pa tudi truda. Najprej izdelam kalupe, za njihovo izdelavo potrebujem vsaj 3-4 dni časa, nekatere pa lahko izdelam prej, odvisno od tega, iz kakšnega materiala jih naredim. Nato pričnem z izdelavo cvetličnega nakita, ki ga izdelujem cca. 4 dni. Rožice, ki jih vdelam v smolo, živijo v smoli svoje življenje in zahtevajo mojih prvih 10-12 ur časa, kar pomeni, da moram biti takrat ob nakitu v neposredni bližini.

Cvetlični nakit-novi izdelki - komplet zapestnice, ogrlice, uhanov in prstana

Cvetlični nakit-novi izdelki – komplet zapestnice, ogrlice, uhanov in prstana

V tem času cvetice nenehno razporejam, sestavljam v prav posebne slike, šele nato, ko se prične smola strjevati, lahko za nekaj časa v miru zadiham in pustim času, da iz cvetja in smole naredi svoje. Brušenje, poliranje, lakiranje in rezanje so sestavni del končnega procesa, ki traja najdlje in pobere največ časa ter truda. Sledi še nameščanje vrvic, trakcev in zkaključkov oz. zaponk na uhanih, obeskih in broškah, pakiranje v lične darilne škatlice in cvetlični nakit je pripravljen, da razveseli svoje lastnice. Pogled na končne izdelke me venomer znova navduši, saj vse do zadnjega ne vem, kako točno bo izgledal posamezen kos nakita, kar prida izdelavi poseben čar.

Bi si radi moje izdelke ogledali in kupili v živo? Najdete me vsako sredo in petek v Qlandii Novo mesto (pred trgovino Müller, med 11:00 in 19:00 uro).

Cvetlični nakit-novi izdelki - utrinek iz stojnice v Qlandii Novo mesto - tu me najdete vsako sredo in petek, med 11:00 ter 19:00 uro, pred trgovino Müller, vabljeni! :)

Cvetlični nakit-novi izdelki – utrinek iz stojnice v Qlandii Novo mesto – tu me najdete vsako sredo in petek, med 11:00 ter 19:00 uro, pred trgovino Müller, vabljeni! 🙂

Če pa bi radi, da vam izdelam unikatni cvetlični nakit po vaših željah in merah, z vdelanimi prav posebnimi, vam ljubimi cvetlicami, me pokličite na tel. 041 349 658 ali mi pišite na info@nina-kolar.com in dogovorili se bomo, da bo cvetlični nakit, namenjen vam, kar se da hitro narejen. Vabljeni, veselim se vašega odziva! 🙂 P.S.: Lahko mi tudi zaupate, katera je vam najljubša cvetica…moja je spominčica 😀

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.