Cvetlice, metulji, narava

Narava je v vseh letnih časih največja ustvarjalka in mi nudi največji navdih pri nastanku unikatnih izdelkov.

Cvetlice, živali, drevesa, celo zemljo obarva v številne neponovljive barvne odtenke in z njimi začara človeško oko.

Ko se sprehajam po travnikih in gozdovih, ne iščem zgolj cvetja, pač pa se osredotočim tudi na živali, ki lačnih želodčkov obiskujejo živopisano, dišeče cvetje, ki je prepojeno s sladkim medom. Metulji, čebele, čmrlji, ose, vešče, kobilice, pajki, hroščki, muhe vseh možnih velikosti in oblik, se za trenutek ustavijo na cvetju in pogostijo s sladkim nektarjem. In takrat s fotoaparatom zabeležim njihov postanek.

Cvetlice, metulji, narava - rjavi metulj na roži

Cvetlice, metulji, narava – rjavi metulj na roži

Največkrat v objektiv ujamem metulje. Morda je metulj ravno zaradi tega moj živalski simbol moči.

Cvetlice, metulji, narava - beli metulj na grintavcu

Cvetlice, metulji, narava – beli metulj na grintavcu

Fascinirajo me namreč njegova krila, ki se bohotijo v vseh možnih barvnih kombinacijah, njegov nemir, živahnost, sproščenost, svoboda in brezskrbnost. Hkrati pa so metulji živali, ki zato, da se iz bube razvijejo v močno in občudovano žival, ki stopa po novi poti, popolnoma zavržejo staro življenje.

Cvetlice, metulji, narava - rjavi metulj na listu trave

Cvetlice, metulji, narava – rjavi metulj na listu trave

To je v opisu živalskega simbola moči zapisal v odličnem prispevku o živalskih simbolih moči tudi moj prijatelj ustvarjalec Robert Lisac, ki prav tako izdeluje nakit, a na malo drugačen način.

Cvetlice, metulji, narava - modri metulj na rmanu

Cvetlice, metulji, narava – modri metulj na rmanu

Med številnimi metulji sem na enem zadnjih sprehodov srečala čudovitega lastovičarja, našega največjega slovenskega metulja, ki je tudi zelo hiter letalec in ga je kar težko ujeti v objektiv, če nimaš dobrega fotoaparata. Posnetek sem naredila z mobilnim telefonom in sem vesela, da mi je uspelo ujeti v objektiv vsaj nekaj lastnosti tega čudovitega metulja.

Cvetlice, metulji, narava - lastovičar, naš največji slovenski metulj na detelji

Cvetlice, metulji, narava – lastovičar, naš največji slovenski metulj na detelji

Ostali metulji, npr. malo večji, rjavi metulji, so prav tako hitri in nemirni letalci, ki si ne pustijo priti blizu. Ker pa sem se zadnjič odpravila nabirati cvetje pozno popoldne, so bili takrat metulji že malce počasnejši, verjetno tudi zaspani, zato so mi dovolili priti z roko povsem blizu, kar me je presenetilo 🙂

Cvetlice, metulji, narava - rjavi metulj na rmanu

Cvetlice, metulji, narava – rjavi metulj na rmanu

Vabljeni k ogledu teh čudvitih, živopisanih lepotcev tudi vi. Če pa bi si radi ogledali in po ugodnih cenah kupili moje cvetlične izdelke, v katere vdelujem pravo cvetje, vabljeni ob petkih v Qlandio Novo mest, kjer me pred trgovino Müller najdete za stojnico z oznako Unikatnica.

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.