Cvetlična ogrlica s pravim otroškim zobkom

Cvetlična ogrlica in vdelan otroški zob

Tudi v jeseni je narava čudovita. Hrani nas z okusnimi plodovi izpod vej gozdnih dreves in zelenega podrastja, s sočnimi sadeži izpod nedrja sadnega drevja, nas poživlja s svežino jutranjega zraka, ki ga režejo sončni žarki. Tudi cvetje v tem obdobju še vedno uspeva. Nekatero vztraja na vrtovih, drugo sramežljivo kuka izpod rosnih kapelj zgodnjega jutra, ki se razprostira preko travnikov.

Cvetlična ogrlica s pravim otroškim zobkom - zlatice, spominčice

Nekaj možnosti postavitve in izbire raznolikega cvetja pred izdelavo ogrlice. Na koncu smo se odločili za bolj nežne odtenke – za spominčice, amobium in krvomočnico.

Ni ga veliko, ga je pa toliko, da tudi v tem letnem času lahko ustvarim cvetlične kose unikatnega nakita. Veliko cvetja sem si v preteklih mesecih shranila za poznejšo uporabo. Med njimi tudi spominčice in krvomočnice – slednje so v zdravilstvu poznane po svojem blagodejnem učinku na krvožilni sistem, prebavni trakt in tudi zato, ker blažijo depresijo.

Pred dvema mesecema mi je zanimiv izziv postavila gospa, ki si je želela izdelave cvetlične ogrlice, v katero je želela imeti vdelan čisto pravi otroški zobek. Mlečni, izpadel pri 5, 6 letih. Ogrlico je za 30. rojstni dan želela podariti svoji hčerki, katere zobek mi je skrbno zaupala v varstvo in vdelavo. Seveda sem se takoj z navdušenjem lotila tega izziva. In kmalu ugotovila, da izziv ne bo lahek, pač pa kar zahteven.

Cvetlična ogrlica s pravim otroškim zobkom - nekaj možnosti postavitve cvetja

Tudi zgornje cvetje je bila ena izmed možnosti za izdelavo cvetlične ogrlice z zobkom – a na koncu so zmagale spominčice, krvomočnica ter amobium.

Struktura zoba je namreč povsem drugačna kot struktura nežnih lističev cvetic. Zato  sem morala biti pri izdelavi še toliko bolj previdna. Ta cvetlična ogrlica je zahtevala tudi precej več časa za izdelavo kot sicer druge cvetlične ogrlice. Vendar pa mi je na koncu uspelo vdelati zobek na sredino. Obkrožajo ga spominčice, ki simbolizirajo spomin na otroštvo, cvet vijolične krvomočnice, ki blagodejno deluje na krvožilni, prebavni in živčni sistem ter cvetni lističi belega amobiuma, ki predstavlja nesmrtno, večno lepoto.

Cvetlična ogrlica s pravim otroškim zobkom - hortenzija, spominčice

Meni je bil všeč tudi tale izbor cvetja. Mama hčerke, ki je prejela za svoj 30. rojstni dan ogrlico z zobkom, pa se je odločila za cvetje, ki je na spodnji sličici.

Obdarovanka – hčerka gospe, ki mi je zaupala v vdelavo zobek, je bila nad darilom navdušena in že veselo nosi ogrlico, ki je, prav zaradi svojega namena in simbolike, še toliko bolj posebna 🙂

Cvetlična ogrlica s pravim otroškim zobkom - zmagovalna kombinacija spominčic, belega amobiuma ter vijolične krvomočnice.

Cvetlična ogrlica s pravim otroškim zobkom – zmagovalna kombinacija spominčic, belega amobiuma ter vijolične krvomočnice.

Bi si tudi sami želeli izdelavo posebne ogrlice? Bi radi vanjo vdelali kakšen vam dragocen predmet ali stvar, morda kakšen prav poseben cvet? Zaupajte mi, kakšne so vaše želje – pišite mi na info@nina-kolar.com in z veseljem se vam bom oglasila v najkrajšem možnem času. S cvetlično ogrlico, ki ima prav poseben namen oz. pomen, lahko presenetite svoje najbližje ob prihajajočih (tudi osebnih) praznikih.

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.