Eko nakit iz gline – pomladni metuljevi in labodji motivi

Eko nakit iz gline - motivi metuljev in drugih živali

Pomladno sonce je naravo obarvalo v zelene, vijolične in modre odtenke, kmalu pa ji bodo sledile tudi številne druge barve. Svet brez barv bi bil dokaj dolgočasen. Rada imam barve, pa najsi gre za tople ali hladne odtenke, najsi barvna paleta barva cvetje, travnikee, polja, gozdove, reke, živali ali ljudi. Bistvo se skriva v odtenkih, nič ni le črno in belo. Tudi glina je material, ki nudi številne možnosti izražanja. Sama najraje uprabljam glino, ki je ni potrebno peči v pečeh pri visoki temperaturi. Tudi pri izdelavi eko glinene kolekcije nakita sem uporabila to glino, okrasila pa sem jo z unikatno avtorsko ročno poslikavo. Za motive sem izbrala metulje in labode.

Eko nakit iz gline - vijola labod

Eko nakit iz gline – vijola labod, najdete ga v kolekciji eko glinenega nakita na tej povezavi: https://unikatnica.com/eko-nakit-iz-gline.

Labod simbolizira čistost, lepoto in milino, v mnogih zgodbah namreč najdemo labode, ki se spremenijo v lepo žensko. Meni se zdijo kot pernati bude, dokler ne zmotimo njihovega miru. V kompletku nakita, ki ga najdete na tej povezavi: eko nakit iz gline, sem uporabila vijolično barvo. Vijolična barva je barva obilja, modrosti, poduhovljenosti in bogastva. Je barva spiritualnosti in je v nežnih odtenkih primerna za sproščanje ter meditacijo.

Eko nakit iz gline - modri metulj

Eko nakit iz gline – modri metulj, kompletek nakita najdete v kolekciji eko nakita iz gline na tej povezavi: https://www.unikatnica.com/eko-nakit-iz-gline

Metulj pa je simbol preobrazbe, svobode, stika zgornjega s spodnjim svetom. Že v stari Grčiji so okoli zaljubljencev Erosa in Psihe slikali metulje…od tod tudi fraza “metuljčki v trebuhu. Ustvarila sem kar nekaj kompletov nakita z metuljevimi motivi, ki se na glinenem nakitu bohotijo v rdečih, zelenih, črno belih, modrih in drugih odtenkih. Vabljeni, da si jih ogledate na tej povezavi: eko nakit iz gline.

Ko pod prsti začutim material, ga oblikujem v željeno obliko po svojih zamislih in mu nato vdahnem dušo še s poslikavo, ki izvira iz notranjega vzgiba srca, se zgodi čarobnost . Ne le na izdelku, ampak tudi v duši.

Veselilo me bo, če boste tudi vi ob ogledu izdelkov začutili del tega, kar sem čutila sama, ko sem ustvarjala to čarobno glineno kolekcijo nakita z motivi meni najbolj ljubih živali.
Deli s prijatelji/Share


Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.