Horoskop znaki in cvetje – Katera roža ustreza vašemu znamenju?

Cvetlični nHoroskop znaki in cvetje glede na vaš zodiakalni znakakit - viseči uhani, rdeči kostanj

Cvetje vseh možnih barv, velikosti, vonjev in oblik nas celo življenje spremlja na naši poti samospoznavanja oz. samorazvoja. Vsaka roža ima svojo simboliko in raste ter se razvija v sebi lastnem tempu ter letnem času. Tudi ljudje smo na nek način kot rože, saj rože ne moremo prisiliti, da bo vzbrstela ali razprla svoj cvet takrat, ko bomo mi to od nje pričakovali, tako tudi vsak človek potrebuje svojevrstno pozornost in pravi čas, koherenco s svojo bitjo, da lahko razvija svoje potenciale.

Vsak izmed nas ima svojo esenco, svojo osebnost, značaj. Vsakemu izmed nas je mati narava ob rojstvu, če ne že prej, ob spočetju ali pa celo, ko se je duša odločala, katerim staršem se bo utelesila, podarila knjigo, v kateri so zapisane naše posebnosti, hotenja in poslanstvo. Z datumom rojstva, natančneje, tudi z uro rojstva, so nam v zibko položeni zapisi, s pomočjo katerih lahko v življenju lažje razvijamo svoje potenciale in predvidimo prepreke ter omejitve, ki jih lahko na tak način obrnemo sebi v prid ali pa zgolj bolje razumemo, zakaj se v naših življenjih dogaja to, kar se ter na tak način lažje poiščemo rešitve.

Ko sem se pred časom poglabljala v pomen posameznega cvetja, sem razmišljala tudi o tem ali ima morda posamezno astrološko znamenje svoj cvet, ki ga najbolje opiše, s katerim se lahko najbolj poistoveti, če upoštevam zgoraj zapisano. Ker me cvetje že dalj časa fascinira, mi je bilo toliko bolj zanimivo, ko sem pri raziskovanju ugotovila, da mnogokrat že po sami barvi ali času, v katerem raste posamezna cvetica, lahko sklepamo o tem, katera roža ustreza določenemu astrološkemu znamenju. Če vam bodo spodnji opisi rož v pomoč, da boste našli zase primerno cvetico, bom neizmerno vesela, hkrati pa vam lahko na podlagi vašega astrološkega znamenja izdelam tudi cvetlični nakit, v katerega vdelam cvetje, ki ustreza prav vašemu zodiakalnemu znaku, Takšnen kos nakita je tudi čudovito, domiselno in uporabno darilo za vaše najbližje ob rojstnih dnevih in drugih osebnih praznikih. Za več informacij mi pišite na info@nina-kolar.com.

Cvetlična zapestnica s pravimi cvetovi travniških zlac in smole

Cvetlična zapestnica s pravimi cvetovi travniških zlatic in smole  – Device, Dvojčki in Ovni naj si izbirajo cvetje v odtenkih rumene barve.

OVEN (21. 3. – 20. 4.)

Ovni in Ovnice, vašemu horoskop znaku ustreza rdeče cvetje, pa tudi rože svetlejših barv in rože, ki imajo bele cvetove. Rdeča barva predstavlja strast, akcijo, zagon, motivacijo, je barva ognja, primarne energije, seksualnosti in vizije. V energijskem svetu predstavlja rdeča barva barvo prve, korenske čakre, ki Ovne in Ovnice prizemljuje, povezuje z zemljo. Zato tudi ni nenavadno, da vašemu horoskop znaku ustrezajo rože, ki izžarevajo prav prej omenjene energije. Ženskam ustrezajo cvetovi geranije v šopku, medtem ko lahko moškemu podarimo tulipan ali cvet kovačnika.

Kovačnik je čudovita vzpenjalka z olesenelimi stebli, ki se ovija okoli grma oz. debla dreves, razpon barve kovačnika pa najdete vse od bele, rumene in nežno rdeče. V mesecu maju in juniju je kovačnik v popolnem razcvetu, uspeva pa vse do pozne jeseni in prečudovito diši ter z vonjem privablja čebele. Ovnice in Ovni se lahko v svojem življenju obdate tudi z bršljanom oz. okrasnim zelenjem, ki je prav tako rastlina, ki okarakterizira vaš nemiren in ciljno usmerjen značaj, ki izraža vitalnost, pogum, temperament in tekmovalnost.

Zapestnica in DARILO - prstan, s pravimi cvetovi in cventimi lističi zlatice, orhideje, dvolistne morske čebulice in vrrtnice

Zapestnica in DARILO – prstan, s pravimi cvetovi in cventimi lističi zlatice, orhideje, dvolistne morske čebulice in vrrtnice

BIK (21. 4. 20. 5.)

Že sama pojavnost bika v naravi kaže na to, da so ljudje, rojeni v tem horoskop znaku trmoglavi ter mogočni v svoji stabilnosti. Barva, ki okarakterizira vaš horoskop znak Bika, je rjava, lahko pa se obdate tudi z zeleno barvo, ki nakazuje vašo umirjeno lenobnost, željo po čutnih užitkih in uživanjem v vsem, kar diši po umetnosti. Zato ne preseneča, da je roža, ki vam najbolj sede na vaš zodiakalni znak, prav mak.

Mak, ki s svojimi mogočnimi, rdečimi cvetnimi lističi trmoglavo klubuje poletnem vetriču in svoje popke nastavlja sončni pripeki, simbolizira nagnjenost k čutnim užitkom – ljudje, rojeni v horoskop znaku Bika oz. Bikice, radi dajete in prejemate te užitke. Ženske, rojene v tem znamenju, bodo vesele vintage cvetja v rumenih, rožnatih in  rdečih odtenkih. Vrtnice so odličen izbor za ljudi, rojene v tem horoskop znaku, prav tako čudovite, dišeče lilije – vaš znak zaradi umirjenosti, ljubeznivosti in čutnosti namreč uživa v rožah, ki oddajajo omamno sladek vonj.

Cvetlična ogrlica s cvetovi prave travniške zlatice - ZLATICE so rože, ki ustrezajo OVNOMm rdeče vijolične krizanteme - krizantema je, poleg zlatice, ivanjščice ter marjetice cvet, ki ustreza horoskop znaku Device.

Cvetlična ogrlica s cvetovi prave travniške zlatice – ZLATICE so rože, ki ustrezajo OVNOM, pa tudi DVOJČKOM in DEVICAM.

DVOJČEK (21. 5. – 21. 6.)

Le kdo ne prepozna ljudi, rojenih v horoskop znaku Dvojčkov med množico ljudi? Zgovorni, venomer pripravljeni na uživanje v vsem in kjerkoli, nadvse prijazni in ljubeznivi Dvojčki ter Dvojčice se zaradi svoje vesele narave razveselite cvetja, ki oddaja vibracijo veselja in optimizma.

To je cvetje v rumeni in oranžni barvi, ki sta tudi sicer vaši barvi, sicer pa vam, ko izbirate rože, ustrezajo tudi čutne barve rož, kot so vrtnica vseh možnih barv in oblik (in ki še najbolje okarakterizira dvojnost tega znaka), krizantema, mogočna potonika, ki jo ljubijo zarado omamno sladkega nektarja tudi mravlje, lilija ter vse vpadljive barve raznovrstnega eksotičnega cvetja, kot so npr. orhideje. Zračno znamenje, ki hlepi po svobodi, veselju in druženju z ljudmi vam bo tako hvaležno za cvetje, ki oddaja vibracijo ustvarjalne energije oz. energije veselja, to pa sta rumena in oranžna barva.

Prstan in DARILO (uhani) s pravimi gozdnimi spominčicami

Prstan in DARILO (uhani) s pravimi gozdnimi spominčicami – modra barva cvetja ustreza horoskop znaku RAKA, RIBIC in ostalim vodnim znamenjem.

RAK (22. 6. – 22. 7.)

Modra in tudi bela barva sta barvi, ki najbolje opišeta to zodiakalno znamenje. Bela barva je barva iskrenosti, nedolžnosti, miru, medtem ko modra barva, odvisno od tega, v katerem odtenku jo najdete, opisuje svet komunikacije, sodelovanja, miru in sposobnosti globokega čustvovanja. Raki in Rakice, občutljiva bitja, so izjemno zaščitniški, usmerjeni so k skrbi za svoje otroke in dom, ki jih pomenijo najvišjo vrednoto in so jim tudi najbolj predani.

Pozornost, konzervativnost in nežnost sta njuni značilnosti, če pa te lastnosti prenesemo na svet rož, naj se Raki in Rakice v svojem življenju obdajo z rožami, kot so prečudovit ostrožnik, ki se s socvetjem cvetov v belih, lahko pa tudi modrih, rožnatih in vijoličnih dtenkov, bohoti v začetku poletja (cvetovi pa po obliki spominjajo na delfinčke, od tod tudi znanstveno ime Delphinium); tudi geranije, ki spadajo med pelargonije, so odličen izbor za Rake in Rakice, saj so to rože, ki uspevajo poleti in obožujejo sonce. Z akantom (dobil je ime po nimfi, ki jo je bog Apolon spremenil v bodečo rastlino), kamelijami (spominjajo na orhideje, anemone in vrtnice) in potonikami boste prav tako zarisali nasmešek na ustnice žensk, ki jim boste podarili cvetje, sicer pa to vodno znamenje obožuje cvetje, ki je v neposrednem stiku z vodo – lotus ter lokvanj.

Angelsko vilinska ogrlica s cvetnimi lističi in cvetovi orhideje ter vrtnice - Orhideja je roža, ki poleg sončnic ustreza horoskop znaku LEVA, VRTNICA pa je roža, ki ustreza horoskop znaku BIKA in ŠKORPIJONA.

Angelsko vilinska ogrlica s cvetnimi lističi in cvetovi orhideje ter vrtnice – Orhideja je roža, ki poleg sončnic ustreza horoskop znaku LEVA, VRTNICA pa je roža, ki ustreza horoskop znaku BIKA in ŠKORPIJONA.

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Veličastni zlata in oranžna barva, ki vsaka zase predstavljata – prva mogočnost, neminljivost in obilja polno energijo sonca, druga pa ustvarjalno oz. spolno energijo, sta barvi, ki zaznamujeta to sončno, poletno astrološko znamenje. Mogočni Levi in Levinje, za katere je značilno, da želijo biti povsod opaženi, prvi in so hkrati tudi zelo plemeniti, polni energije, izraznosti v svoji moči ter podvrženi dramatiziranju, bodo veseli rož, ki žarijo v svoji enkratnosti in opaznosti.

Le katera roža bolje opiše njihove značilnosti, če ne prav sončnica? Z velikim cvetom, ki raste mogočno in visoko proti soncu in je polna sladkih sokov in semen, je sončnica roža, ki je čisti simbol topline, dobrosrčnosti, odprtosti in naklonjenosti ljudem. Tudi dalije in hortenzije, ki poleti spreminjajo svoje cvetje v vseh možnih barvnih odtenkih, so rože Levinj in Levov, razveselili pa jih boste tudi z orhidejami, ki so sicer rože obilja in vsega dobrega.

Cvetlična ogrlica z zlaticama

Cvetlična ogrlica z zlaticama – ZLATICE so cvetje, ki ustrezajo horoskop znaku DEVICE, OVNA in DVOJČKA.

DEVICA (23. 8. – 22. 9.)

Izjemno praktični in intelignetni ljudje, rojeni v horoskop znaku Device, so analitični tip ljudi, ki kritično presojajo situacije, v katerih se znajdejo. Zaradi svoje težnje k popolnosti in nenehnem urejanju stvari, ti ljudje v svojem življenju potrebujejo nekaj, kar vzpodbuja njihovo odprtost k življenju, radoživosti in veselju.

Zato ni presenetljivo, da naj bi cvet, ki simbolizira vaš horoskop znak, bila ravno marjetica oz. ivanjščica. Cvetovi teh poletnih in zgodnje jesenskih rož (marjetice pa najdemo skorajda skozi vse leto), so odprti k soncu, življenju in morda prav zaradi njihove odprtosti najprej devicam ne bi prisodili te cvetove. Če pa bi vedeli, da cvet marjetice in ivanjščice simbolizira neomadeževanost in odličnost, bi se zagotovo strinjali z izborom tega cveta, kajne? Včasih so cvetove ivanjščic uporabljali tudi kot oraklje pri napovedovanju prihodnosti, cvetova marjetice in ivanjščice pa simbolizirata tudi sončno in veselo energijo, ki jo Device v svoji resnosti še kako potrebujejo. Tudi narcisa, ki s svojo belo rumeno barvo simbolizira sončno energijo, je pravi izbor za Device in Devičnike, nadalje še slak, ki se z mogočnim belim cvetom ovija po deblih dreves in raste visoko proti soncu, pa tudi krizantema in mačeha.

TEHTNICA (23. 9. – 22. 10.)

Ljudje, rojeni v tem zodiakalnem znamenju, so graciozni, predani lepemu, zato nadvse cenijo umetnost in sedanje ter pretekle kulturne dosežke. V svoji pravičnosti in vedno diplomatsko usmerjenem nastopu so dostikrat neodločne, saj nenehno tehtajo med eno in drugo možnostjo. Barva, ki jih najbolje opisuje, je rožnata, zato je pravi izbor za vaš horoskop znak hortenzija. Modre in nežno rožnate hortenzije vas bodo razvedrile, sicer pa hortenzije tekom cvetenja spreminjajo svojo barvo vse do pozne jeseni.

Simbolika hortenzije je večplastna, prav kakor so tudi njihovi mogočni cvetovi, sestavljeni iz mnogo manjših cvetov,  hortenzija namreč predstavlja pomiritev sprtih strani, ravnovesje v življenju, v ljubezni pa ponazarja pomiritev sprtih zaljubljencev. Hortenzija je tudi cvet hvaležnosti (ki je tudi značilnost Tehtnic), modrosti in iskrenosti. Tehtnice pa lahko ob rojstnem dnevu in drugih priložnostih razveselite tudi s šopkom tulipanov in vrtnic v nežnih rožnatih ali belih odtenkih.

Cvetlična ogrlica s pravimi cvetovi mini vrtnice in bezga - VRTNICA je roža, ki ustreza horoskop znaku ŠKORPIJONA

Cvetlična ogrlica s pravimi cvetovi mini vrtnice in bezga – VRTNICA je roža, ki ustreza horoskop znaku ŠKORPIJONA

ŠKORPIJON (23. 10. – 21. 11.)

Škorpijoni sodijo med najbolj strastna in globoka zodiakalna znamenja. Njihova barva je temno škrlatna oz. že kar črna, črna pa v tem primeru ne simbolizira žalosti in smrti, temveč globino njihovih občutkov in skrivnostnosti. Škorpijoni so strastni v vsem, kar počnejo iz srca in s predanostjo, hkrati je to zodiakalno znamenje pogumno in zelo samostojno, pa tudi ljubosumno in maščevalno. Prav kakor želo na koncu škorpijonovega repa, so ostre tudi bodice kaktusov, ki so rastlina, ki okarakterizira ljudi, rojene v znaku Škorpijona.

Mehko meso, polno zalog vode, nakazuje na njihovo globoko in močno čustveno nrav ter potoke solz, ki tečejo ob čustvenih bolečinah za vekami ljudi, rojenih v tem znaku. Da se drugim ljudem ne razkrijejo v svoji občutljivosti, pa se v življenju obdajo z oklepom, ki jih ščiti pred zunanjim svetom – z bodicami oz. ostrim in strupa polnim želom. Tudi temno rdeče pelargonije (geranije), ki potrebujejo veliko vode v najbolj sušnih pozno poletnih mesecih, so rože tega horoskop znaka, Šporpijonke in Škorpijone pa boste razveselili tudi s šopkom temno rdečih vrtnic. Vrtnice imajo zelo lepo simboliko, saj naj bi svoje ime dobile po boginji Kloris, ki je vrtnico ustvarila iz drevesne nimfe.

Uhani in DARILO - ogrlica s pravimi cvetovi gozdne psominčice, oraoritjo in cvetnimi lističi AMOBIUMA. Modra barva je barva ljudi, rojenih v horoskop znaku STRELCA.

Uhani in DARILO – ogrlica s pravimi cvetovi gozdne spominčice, praprotjo in cvetnimi lističi amobiuma. Cvetovi MODRE barve so cvetovi ljudi, rojenih v horoskop znaku STRELCA.

STRELEC (22. 11. – 20. 12.)

Modra je barva ljudi, rojenih v horoskop znaku Strelca. Modra barva je barva, ki povezuje ljudi v svojih sproščenosti, je barva komunikacije in tudi optimizma, prav kakor so optimistični Strelci in Strelke. To so ljudje, ki nase opozarjajo že s svojo pojavo, saj gre za ekstravagantne ljudi svobodomiselnih nazorov, ki ljubijo nepredvidljivo življenje.

Strelci so po naravi samostojni in neodvisni ljudje, ki iščejo svojo Resnico in želijo na pot iskanja Resnice podati tudi horde drugih ljudi. Cvetje, ki jih najbolje opiše, je nagelj – to je roža, ki si jo (to je znano tudi iz številnih pesmi) popotniki pripnejo za srajco ali žepek jakne, ko se podajo na pot raziskovanja sveta ali novih priložnosti. Je roža odprtosti in vedoželjnosti, h kateri se lahko pridruži tudi narcisa, ki simbolizira odprtost človeka k sočloveku in njegovo iskreno namero ali pa pisan šopek cvetja, nabran na travniku, le da je ta sestavljen iz belega in rožnatega cvetja.

KOZOROG (21. 12. – 19. 1.)

Temno zelena, pa tudi črna in siva so barve, ki najbolje pristojijo Kozorogom in Kozoroginjam. Zelena barva predstavlja četrto čakro, ki je srčna čakra, ki v svetu energij predstavlja most med spodnjimi ter zgornjimi čakrami. Zelena barva je barva miru, ravnovesja, sproščenosti in umirjenosti. Preračunljivost, nepopustljivost, pa tudi predanost cilju ter vztrajnost pri tem, kar počne Kozorog, so njegove lastnosti.

Strelke in Strelci so vztrajni ljudje, ki jim je v življenju pomemben položaj, zato je prava izbira za ljudi, rojene v tem znaku, šopek vijolic. Vijolice so rože, ki simbolizirajo bogastvo in mir, pa tudi luksuz in ravno pravšnjo mero senzualnosti, zato z njimi v stanovanje Kozorogov prinašate umirjene energije. Tudi lilij in šopka belih oz. nežno rožnatih vrtnic se bodo razveselili ljudje, rojeni v zodiakalnem znaku, ki jim predpisujejo tudi odgovornost.

Ogrlica in DARILO (prstan) s cvetnimi lističi ORHIDEJE, ki os rože DD, dvolistno morsko čebulico, gozdnim mahom.

Ogrlica in DARILO (prstan) s cvetnimi lističi ORHIDEJE, ki so rože VODNARJEV in LEVOV, dvolistno morsko čebulico in gozdnim mahom.

VODNAR (20. 1. – 18. 2.)

Novodobni vizionarji, ki v svoji svobodomiselnosti in želji po neomejenosti s svojimi idejami venomer navdušujejo okolico – to so Vodnarji in Vodnarke. Ti, izjemno ustvarjalni, izvirni in dostikrat napačno razumljeni ljudje, so pravi zaklad človeštvu. Gre za ljudi, ki premikajo vibracije celotnega planeta in skupne vizije v želji po skupnem dobrem za vse ljudi.

Vodnarji in Vodnarje ste krepko pred časom, s svojo intuicijo in strpnostjo do drugih pa pravi vizionarji, ki ljubite malce drugačne rože od ostalih. Za vas so najprimernejše posebne, eksotične in drugačne rože, kot so orhideje, ki so sicer rože obilja (tudi v finančnem smislu), strpnosti in modrosti. Orhideja simbolizira tudi lojalnost, predanost in moč, ki jo poosebljajo ljudje, rojeni v tem horoskop znaku. Sicer pa so vaše rože tudi škrniclji in narcise, ki so vam pisane na vašo vizionarsko dušo.

Angelsko vilinska ogrlica s cvetnimi lističi in cvetovi orhideje in amobiuma - orhideja je, poleg sončnic, roža, ki naj si jo izberejo ljudje, rojeni v horoskop znaku Leva.

Angelsko vilinska ogrlica s cvetnimi lističi in cvetovi orhideje in amobiuma – ORHIDEJA je tudi roža RIBIC ter LEVA.

RIBI (19. 2. – 20. 3.)

Ljudje, rojeni v horoskop znaku Rib, so prežeti z intuicijo in domišljijo, predani so ustvarjalnosti, njihova ljubezniva narava pa se kaže predvsem v pomoči sočloveku. Sanjavost jih nemalokdaj tepe v življenju, prav tako lahkovernost, sicer pa so Ribice in Ribaki nagnjeni k dobrodelnosti in razdajanju, pri čemer nemalokrat pozabijo nase. Tudi sicer se v življenju težko postavijo zase in pri tem potrebujejo izdatno mero pomoči, ker jih močna čustva, pa tudi čustva drugih, ki jih zlahka zaznajo, nemalokrat vržejo iz ravnovesja.

Njihovo nrav bi najlažje opisali s predstavnicami rož, ki uspevajo v območjih z veliko vode, kamor se Ribice venomer znova zatekajo, da si napolnijo svoje baterije. Te rože so vodne lilije, pa tudi lokvanji in lotusi, ki ljubijo vodo. Ribe so tudi sicer izjemno senzibilne narave, zato izbirajte zanje cvetje, ki je blagega vonja in cvetje, ki ni premogočno, saj so Ribe skromne in se bodo prej razveselile enega cveta rože kot velikega šopka ali pa drobnega cvetja kot takega, ki že po velikosti kriči po svoji izjemnosti. Razveselile se bodo tudi orhidej.

Ste se prepoznali v opisu svojega znamenja oz. ste poiskali svojo cvetico, ki najbolje okarakterizira vaš zodiakalni znak? Povejte za svoje rožice tudi svojim najbližjim, da vas v prihodnje razveselijo s pravimi cveticami. Če pa bi želeli, da vam izdelam kos cvetličnega, ročno izdelanega nakita, z vam najljubšimi cveticami, ki ustrezajo vašemu horoskop znaku, mi pišite na info@nina-kolar.com in z veseljem bom izpolnila vašo željo 🙂 Vabljeni tudi v mojo e-trgovino Unikatnica.com, kjer vas čaka pester izbor cvetličnega in drugega nakita. Vesela bom vašega obiska, komentarjev ali vprašanj.

P.S.: Za naročilo cvetličnega kosa nakita z vam (ali vaši dragi osebi) najljubšimi rožami, pa mi pišite na info@nina-kolar.com.

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.