Nakit iz gline – metulji, labodi…

Glineni nakit - metuljeve ogrlice

Živali so bitja, ki so na tem planetu zato, da nam lepšajo življenja. To so bitja, ki so tu zato, da jih občudujemo, skrbimo zanje in tudi zato, da nas podpirajo v časih, ko nam ljudje ne zmorejo dati podpore, ki jo potrebujemo. Psi, mačke, hrčki, konji, zajci in ostale domače živali, tudi kače, kuščarji in druge živali, za katere dnevno skrbimo – imamo se zato, ker se z njimi počutimo še bolj žive, zadovoljne, da jim lahko dajemo košček naše ljubezni, saj brez nas morda ne bi preživele. Ker imam tudi sama neizmerno rada živali, jih velikokrat upodabljam v oz. na unikatnem nakitu. Ročno jih naslikam na lesene, glinene in polimerne osnove, motivi, ki krasijo te osnove, pa segajo od metuljev, mačk in psov, pa vse do morskih konjičkov, školjk in drugih bitij.

Glineni nakit - vijoličen in ciklamen metulj

Glineni nakit – vijoličen in ciklamen metulj. Ciklamna ogrlica je na voljo tukaj, vijolična ni več na voljo.

Nazadnje sem oblikovala kolekcijo glinenega nakita, ki sem ga okrasila z motivi metuljev in labodov. Ti dve vrsti živali sta me doslej najbolj fascinirali. Metulji zato, ker imajo izjemno močno simboliko.

Glineni nakit - zeleni metulj

Glineni nakit – metuljeva ogrlica, ki sem jo okrasila z avtorskim motivom zelenega metulja. Ogrlica je na voljo tukaj.

So namreč najmočnejši simbol transformacije oz. preobrazbe in spremembe, hkrati pa so metulje upodabljali umetniki že v starii Grčiji, ko so jih upodabljali okoli zaljubjencema Erosa in Psihe. Labodi pa so bitja, ki so ne le izjemno elegantna in graciozna, pač pa so tudi izjemno umirjena, ko jih pustimo pri miru. Ko drsijo po gladini vode se zdi, kot bi bili pernati Bude 🙂 V mnogih zgodbah nastopajo labodi, ki se prelevijo v lepe ženske, tako labodi simbolizirajo tudi večno lepoto.

Glineni nakit - labod - črno bel

Glineni nakit – črno bel komplet glinene ogrlice, prstana in uhanov, ki sem jih okrasila z avtorskim motivom laboda. Kompletek nakita je na voljo tukaj.

Vabljeni k ogledu tudi preostalih izdelkov iz nove kolekcije Eko glineni nakit, ki jo krasijo motivi metuljev, labodov, morskih konjičkov in školjk. Če imate željo, da vam metulja ali laboda naslikam na ogrlico, prstan ali uhane v vam najljubših barvah, mi to sporočite na info@nina-kolar.com in z veseljem bom izpolnila vašo željo. Vabljeni tudi na ogled ostalih izdelkov v mojo e-trgovino Unikatnica.com, kjer vas čaka pester izbor cvetličnega in drugega nakita. Vesela bom vašega obiska, komentarjev ali vprašanj.

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.