Sodelovanje med ustvarjalci je ključ do uspeha

Ustvarjalci in sodelovanje - ključ do uspeha

Uživam v ustvarjanju. To je proces, med katerim si odpočijem dušo in v izdelke prenašam najčistejšo ustvarjalno energijo. Navdušuje me mešanje barv, nanašanje plasti le-teh na raznolike medije. Včasih je medij platno, največkrat pa so to podlage za unikatni, ročno izdelan nakit iz lesa, gline, ki se suši na zraku, v zadnjem času tudi epoksidna smola. Vanjo vdelujem pravo travniško, vrtno, gozdno cvetje in tisto, ki ga sama vzgojim. Pred dvema tednoma sem izdelala kompletek nakita iz smole, ki sem ga na koncu okrasila še z ročno avtorsko poslikavo, kompletek nakita pa sem podarila kot darilo prijateljici. V izdelavi imam že novo, poletno cvetlično kolekcijo nakita. Ko dokončam izdelek, me čaka še veliko dela, ki je povezano s predstavitvijo izdelka širši javnosti.

Sodelovanje je ključ do uspeha - Art of Fun - Nina Kolar - Rober Lisac

Prijatelj ustvarjalec, Robert Lisac, priznani slovenski mozaičar, minimalist, pisatelj.

Sam izdelek, v kolikor ga ne prezentiram potencialnim kupcem, ima sam sebi namen, kar pa ni moj cilj. Moj cilj je vedno razveseljiti, osrečiti človeka, ki mu je unikatni kos nakita namenjen, zato se seveda po ustvarjalnem procesu vedno vprašam tudi, kako naj izdelek čim bolje prezentiram širši javnosti, kako naj najdem primerne tržne poti zanj, s pomočjo katerih medijev naj obvestim ciljno publiko, da sem npr. izdelala novo kolekcijo nakita. Številni ustvarjalni sejmi, ki se vrstijo skozi vse leto, so mi v veliko pomoč pri tem, tudi moja e-trgovina Unikatnica.com. V pomladno poletnih mesecih je ustvarjalnih sejmov veliko, večinoma potekajo na prostem. Tisti, ki še nikoli niso tržili izdelkov osebno, sploh pa v razmerah, ki vladajo v najbolj vročih mesecih, ne vedo, kaj vse potegne takšna promocija za seboj. Velikokrat smo ustvarjalci izpostavljeni vročini, suhemu zraku, nemalokrat se znajdemo tudi pred dilemo, kam na stranišče, kam po hrano, vodo, v kolikor teh osnovnih dobrin oz. namestitev ni na voljo.

Art of Fun - ustvarjalni sejem, Nina Kolar

Unikatnica se predstavi – moja malenkost pred stojnico s cvetličnim nakitom, ustvarjalni sejem Art of Fun.

A večinoma se ustvarjalci znajdemo tudi v najtežjih razmerah in zaobidemonavidezno težke razmere. Prodaja izdelkov na prostem, na stojnicah, pa ima tudi veliko pozitivnih strani. Osebno uživam v osebni prodaji svojih lastnih izdelkov na stojnici, saj sama najbolje predstavljam unikatne izdelke, ki sem jih naredila z lastnimi rokami. Poleg tega me navdušuje spoznavanje ljudi iz različnih kultur, držav oz. kontinentov, v kolikor se npr. pri stojnici oglasijo turisti. Te vedno povprašam, iz katere države prihajajo, katere znamenitosti v Sloveniji so si že ali si jih nameravajo ogledati, jih obiskati ali pa jim predlagam kakšno lokacijo, ki je sicer nikoli ne bi obiskali. Povprašam jih tudi o trenutnih razmerah v njihovi državi, pa o razmerah zdravstva, skrbi za starejše, o šolstvu, gospodarstvu, skrbi za okolje, o dostopnosti čiste, pitne vode…menim, da s pomočjo odgovorov na ta vprašanja veliko izvem o realnem stanju posamezne države oz. o tem, kako visoko na lestvici razvitosti, ne le ekonomske oz. gospodarske, pač pa predvsem razvitosti stanja duha, se posamezna država, iz katere prihajajo turisti, nahaja. Ti so večinoma povsem navdušeni nad mojimi cvetličnimi izdelki in radi posežejo po njih, saj na tak način v svojo državo prinesejo lep slovenski spomin – rožice, zrasle na naših, slovenskih tleh.

Art of Fun - Lesenjača - wooden bike - leseno kolo, Mike Kovač

Na lesenem kolesu, ki ga je zasnoval takrat 16 letni Mike Kovač (sedaj 20 letni), tržijo ga pod blagovno znamko Lesenjača – Wooden Bike – pod tem imenom jih najdete tudi na njihovi FB strani. Zadaj, za stojnico, je Mikova mama Mojca.

Prejšnji četrtek me je na dogodku Art of Fun obiskal Robert Lisac, moj dolgoletni prijatelj, soustvarjalec, ki je sam izjemen mozaičar, slikar, pisatelj, trener in mojster borilnih veščin in zagotovo bi se našlo še kaj. Izdeluje čudovite mozaične portrete, nakit v tehniki bonecarving, poleg tega pa je napisal kar 2 brezplačni eknjigi, ki si jih lahko ljubitelji mozaičarstva in nasploh, ustvarjalci, brezplačno snamete iz njegove spletne strani www.robertlisac.com – ob obisku strani le vnesite svoj e-naslov in preko e-maila boste prejeli geslo, s pomočjo katerega si na njegovi spletni strani prenesete obe knjigi.

Prva knjiga se imenuje Mozaik: priročnik za začetnike, druga pa Kako določiš pravo ceno svojih umetniških izdelkov. Robi je v zadnjem letu zapriseženi minimalist in prisega na bosonogo hojo. Več o minimalizmu ter njegovih razmišljanjih, predvsem pa o nasvetih, ki jih je ogromno podelil z ustvarjalci na svojem blogu, si preberite na njegovi spetni strani www.robertlisac.com. Z Robijem, ki podpira in pomaga ustvarjalcem na lažji način prehoditi ustvarjalno pot do željenega cilja, sva izmenjala nekaj idej in lepih misli, hkrati pa sem se na dogodku Art of Fun spoznala z ustvarjalko Mojco Kovač, katere sin Mike Kovač je pred 4 leti zasnoval leseno kolo, ki ga tržijo pod blagovno znamko Lesenjača – wooden bike. Na FB strani jih najdete pod imenom blagovne znamke. Lepo je, ko ustvarjalci drug drugega obiščemo na stojnicah ali drugih dogodkih in s tem izrazimo svojo podporo drugim ustvarjalcem. To je znak spoštovanja, naklonjenosti, zanimanja in skrbi, navsezadnje smo skupaj močnejši in zmoremo več, sploh v teh časih, ko ustvarjalcem nikakor ni lahko. Sodelovanje med ustvarjalci je namreč ključ od uspeha.

Si želite nakita po vaših merah in željah, iz vam najljubših cvetic, školjčnih lupinic ali morskih kamenčkov? Vabljeni, da mi pišete na info@nina-kolar.com ali me pokličete na tel. 041 349 658 in pogovorili se bomo o vaših željah.

 

E-knjiga: Priročnik za izdelavo unikatnih prstanov iz žice - Nasveti in ideje za začetnike

Vabljeni tudi k branju moje BREZPLAČNE e-knjige Priročnik za izdelavo unikatnih prstanov iz žice – Nasveti in deje za začetnike, v kateri na 39 straneh v slikah in z besedo prikazujem izdelavo treh prstanov v različnih načinih. E-knjigo prejmete ob prijavi na brezplačne e-novičke Ustvarimo skupaj – izpolnite obrazec v desnem meniju in poglejte v svoj e-nabiralnik, kjer vas bo čakalo sporočilo s povezavo za potrditev prijave. Če sporočila ne prejmete v svoj inbox, poglejte še med spam pošto.

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.