Ustvarjalne ideje: Velikonočna jajčka – obeski

Ustvarjalne ideje - Velikonočna jajčka - obeski

Še nekaj tednov nas loči od enega največjih praznikov, Velike noči.

V želji, da bi ustvarjalni duh prevladal nad trenutnimi razmerami, pa sem za vas pripravila eno zanimivo ustvarjalno idejo, s pomočjo katere si boste lahko skupaj z otroki izdelali velikonočno dekoracijo – velikonočna jajčka, obeske, okrašene z barvitimi pomladnimi motivi.

Velikonočna dekoracija – cvetoče vejice z obeski – unikatnimi velikonočnimi jajčki iz testa.

Za izdelavo velikonočnih jajčk – obeskov, si pripravite naslednje sestavine in pripomočke:

  • sestavine za testo (olje, moka, voda, sol)
  • valjasto šatuljico (od vitaminskih tablet) ali steklen kozarec za valjane testa
  • posodo za mešanje testa
  • plastično slamico, zobotrebec
  • flomastre ali tempera barve
  • vrvice ter cvetoče vejice grmovja ali dreves.

 

Postopek izdelave velikonočnih jajčk – obeskov:

  1. V plastični posodi zamešajte testo iz moke, soli in vode, v razmerju 1:1:1. Vode na začetku dodajte raje manj in jo postopoma dolivajte, da ne bo postalo testo preredko. Dodajte še 4 jedilne žlice jedilnega olja.
  2. Testo dobro pregnetite z rokami, pri tem pa ste lahko brez skrbi, da bi se vam testo prijemalo na prste in dlani, saj bo testo, ko ga boste dokončno pregnetli, povsem nelepljivo in na otip in strukturo podobno plastelinu.

3. Iz testa oblikujte majhna jajčka, ki jih s plastičnim valjčkom ali steklenim kozarcem za vlaganje razvaljajte na debelino 0.5 cm. Lahko pa jajčka oblikujete tudi tako, da testo razvaljate in z nožkom izrežete obliko jajčka ter jajčku naknadno zgladite robove.

4. V jajčka iz testa s plastično slamico naredite pri vrhu luknjice, skozi katere boste kasneje vdeli sukanec ali nitko, da jih boste lahko besili. S plastično slamico lahko vtisnete v jajčka tudi motive rožic, krogcev ali pa si pri tem pomagate z zobotrebcem.

5. Z zobotrebcem lahko v jajčka zarišete črtice, vijuge in druge motive. Ko v jajčka vtisnete svoje motive, jih dajte peči na peki papirju za 25 minut na temperaturo 150°C. Pri tem pazite, da jajčka med peko ne bodo porumenela ali porjavela.

6. Jajčka po peki ohladite, nato pa jih okrasite še s flumastri ali tempera barvami ter skozi luknjice na vrhu namestite vrvice in trakove. Jajčka obesite na zunaj nabrane cvetoče vejice grmičevja ali dreves.

Naj vam tako nastala dekoracija polepša stanovanje in vanj prinese barviti duh praznične pomladi!

Vam je bila ustvarjalna ideja všeč? Vesela bom vašega odziva na info@unikatnica.com, kamor mi lahko pošljete tudi sličice vaših izdelkov, izdelanih po tej ustvarjalni ideji.

  • Če vam je bil prispevek všeč, ga delite s svojimi prijatelji, zagotovo bodo veseli poletne ideje za ustvarjanje 🙂
  • Imate še kakšno vprašanje ali komentar? Bi radi tudi sami podelili z obiskovalci te strani kakšno svojo ustvarjalno idejo? Pišite mi na info@nina-kolar.com in z veseljem vam bom odgovorila v najkrajšem možnem času!

Avtorica članka: Nina Kolar, www.nina-kolar.com, 2001-2020, avtorske pravice: Unikatna darila. Kakršno koli kopiranje ali navajanje delov celotne vsebine ter slik tega članka ali le delov teh v komercialne namene ali javno, je prepovedano brez vnaprejšnjega privoljenja avtorice članka.

Deli s prijatelji/Share


Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.