Utrinki iz dogodka Dan Keltov in Rimljanov v Trebnjem

Dan Keltov in Rimljanov - utrinki

AVE! Tako je zvenel pozdrav, ki so ga izrekali stari Rimljani. Slišali pa smo ga tudi udeleženci in razstavljalci unikatnih izdelkov na rimski tržnici, ki je potekala v soboto, 16. 6. 2016 v Trebnjem, v sklopu dogodka Dan Keltov in Rimljanov, ki so ga tokrat prvič organizirali v sklopu že tradicionalne prireditve Iz trebanjskega koša.

Dan Keltov in Rimljanov - utrinki

AVE! izza stojnice, kjer sem razstavljala svoje unikatne izdelke 🙂

Sobotni dan, čeravno zelo vroč, je bil čudovit. Na glavni ulici se je trlo mož in žena, oblečenih v rimsko keltske oprave. Vojščaki, opravljeni v rimsko keltskem slogu, s ščiti, meči, oblačili, čeladami in slikovitim pozdravom “Ave!” so izgledali, kot bi jih potegnili prav iz tistega časa.

Dan Keltov in Rimljanov - rimljanke

Dan Keltov in Rimljanov – rimljanke

Dame, ki so bile lično in elegantno opravljene v bele tunike, prepasane s pasovi in ozaljšane z opaznim, ekstravagantnim zlatim nakitom, so se mično in ponosno sprehodile skozi Trebnje, ki so mu nekdaj rekli Praetorium Latobicorum.

Dan Keltov in Rimljanov - glineni nakit

Dan Keltov in Rimljanov – glineni nakit

Trebnje je bila vojaška postojanka, še dandanes pa je poznano širom sveta zaradi tega, ker skozenj poteka 15. poldnevnik. Na Dnevu Rimljanov in Keltov sem na rimski tržnici razstavljala tudi svoje unikatne izdelke, glineni nakit, ki sem ga okrasila z ročno avtorsko poslikavo živali ter cvetlični nakit, ki sem ga izdelala iz pravega cvetja in smole.

Dan Keltov in Rimljanov - cvetlična ogrlica

Dan Keltov in Rimljanov – cvetlična ogrlica

Stojnic je bilo kar nekaj, razstavljalci in obiskovalci pa smo se brezplačno posladkali z okusnim žajbljevim sokom in slastno ričoto (mešanica med rožoto in ričetom), ki so jo greli kar v kotlih, kakršne so nekoč uporabljali Kelti in Rimljani. Lepo je bilo in upam, da se bom tudi naslednje leto lahko predstavila s svojimi deli na tem dogodku. Vabljeni že sedaj tudi vi. AVE!

Dan Keltov in Rimljanov - vojščaki

Dan Keltov in Rimljanov – vojščaki

P.S.: Za vse, ki še ne veste, da sem pred kratkim v svojo e-trgovino postavila novo kolekcijo cvetličnega pomladno poletnega nakita – vabljeni k ogledu izdelkov v e-trgovini Unikatnica.com. Če bi radi, da vam izdelam cvetlični nakit po vaših merah in željah, iz cvetic, ki so vam najbolj pri srcu, pa mi pišite na info@nina-kolar.com ali me pokličete na tel. 041 349 658 in pogovorili se bomo o vaših željah.


E-knjiga: Priročnik za izdelavo unikatnih prstanov iz žice - Nasveti in ideje za začetnike

Vabljeni tudi k branju moje BREZPLAČNE e-knjige Priročnik za izdelavo unikatnih prstanov iz žice – Nasveti in deje za začetnike, v kateri na 39 straneh v slikah in z besedo prikazujem izdelavo treh prstanov v različnih načinih. E-knjigo prejmete ob prijavi na brezplačne e-novičke Ustvarimo skupaj – izpolnite obrazec v desnem meniju in poglejte v svoj e-nabiralnik, kjer vas bo čakalo sporočilo s povezavo za potrditev prijave. Če sporočila ne prejmete v svoj inbox, poglejte še med spam pošto.

Deli s prijatelji/Share

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.