Že sušim prvo pomladno cvetje

Prvo pomladno cvetje je že tu!

Prvo pomladno cvetje, ki sem ga letos našla med sprehodi po gozdu in travnikih, me je nadvse razveselilo, saj se s prihodom prvega pomladnega cvetja zdi, kot da narava, dobesedno, oživi.

Sušenje prvega pomladnega cvetja

  • Sušenje prvega pomladnega cvetja – na sličici so cvetovi žefrana, trobentic, navadnega malega zvončka in marjetice.

Rumena trobentica na obrobja in v notranjost gozdov prinese življenje in veselje, belo vijolični žefran spodbuja domišljijo in diši po romantiki, nežnosti, lapuh razveseli oko s svojim, soncu podobnim cvetjem, navadni pasji zob (oz. gozdna ciklama) je zanimiv zaradi svojih domiselno oblikovanih cvetnih lističev, zvončki ponazarjajo nežnost, milino in s svojo belino spominjajo na še zadnje ostanke snega, jetrnik in pljlučnik pa s svojo živahno svetlo in temno vijolično-modro barvo spominjata na globino rek, čudovito plavo nebo in čarobnost življenja.

Trobentice in jetrnik se že sušijo. Jetrnik je zdravilna zel. Vendar je potrebno biti pri uživanju njegovih pripravkov zeljo pazljiv, saj je surov strupen, zato morate njegove cvetove najprej posušiti in nanje vedno politi le hladno in nikakor vročo vodo, sicer znova postane strupen. Pomaga pri težvah z jetri, ledvicami, žolčem, žolčnimi kamni, pomaga odvajati vodo, deluje antibakterijsko in pomaga pri celjenju sluznice.

  • Trobentice in jetrnik se že sušijo. Jetrnik je zdravilna zel. Vendar je potrebno biti pri uživanju njegovih pripravkov zeljo pazljiv, saj je surov strupen, zato morate njegove cvetove najprej posušiti in nanje vedno politi le hladno in nikakor vročo vodo, sicer znova postane strupen. Pomaga pri težvah z jetri, ledvicami, žolčem, žolčnimi kamni, pomaga odvajati vodo, deluje antibakterijsko in pomaga pri celjenju sluznice.

Trenutno že sušim prvo pomladno cvetje, ki ga bom kasneje vdelala v izdelke iz zdravju prijazne smole ter iz nje oblikovala čudovite cveltične ogrlice, prstane, uhane in zapestnice. Vabljeni k ogledu kolekcije cvetličnega nakita v moji e-trgovini Unikatnica.com.

Na polički e-trgovine Unikatnica.com najdete številne izdelke, v katere sem vdelala raznoliko cvetje,  vsakemu izdelku, ki ga zapakiram v lično darilno škatlico, pa priložim tudi list z opisom in simboliko posameznega cvetja, ki je vdelan v nakit.

  • Če bi radi, da vam izdelam cvetlični nakit iz vam najljubših rož, mi pišite na info@unikatnica.com in z veseljem vam odgovorim v najkrajšem možnem času.

Če boste tudi sami v prihajajočih mesecih potrebovali izvirno in unikatno slovensko darilo za svoje poslovne partnerje, zase ali vam bližnje osebe, vabljeni v mojo e-trgovino Unikatnica.com, lahko pa me pokličete tudi na tel. 041 349 658 oz. mi pišete na info@unikatnica.com. Z veseljem se bom odzvala v najkrajšem možnem času.

Deli s prijatelji/Share


Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.